понеділок, 25 липня 2016 11:27

Порошенко підвищив штрафи за "п'яне" водіння

Порошенко підвищив штрафи за "п'яне" водіння
Фото: pravda.com.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про посилення адміністративної відповідальності за водіння у стані сп'яніння.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Прийнятий 7 липня парламентом законопроект передбачає штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 10,2 тис. грн) і позбавлення права керування транспортними засобами на рік за водіння у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. Раніше цей штраф передбачав 200 неоподатковуваних мінімумів і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Окрім того, за друге протягом року аналогічне порушення покарання буде 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів (20,4 тис. грн) і позбавлення водійських прав на 3 роки. За третє - 2,4 тис. неоподатковуваних мінімумів і позбавлення права керування транспортними засобами на 10 років.

Якщо водій вживатиме алкоголь чи наркотики після ДТП або після того, як його зупинили поліцейські, до проведення медогляду, передбачається штраф у розмірі 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів (20,4 тис. грн) і позбавлення права водіння на 3 роки або адміністративний арешт на 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці активно скуповують нерозмитнені авто

Як відомо, 4 липня президент Петро Порошенко підписав закон, за який знижує ставку акцизного збору на старі легкові автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підвищив штрафи за "п'яне" водіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути