вівторок, 18 листопада 2014 12:25

"Порошенко не розуміє, що на війні спочатку гармати, потім - дипломати" - експерт

"Порошенко не розуміє, що на війні спочатку гармати, потім - дипломати" - експерт
Фото: tsn.ua

Мінські переговори Україні абсолютно не потрібні. Бо протилежна сторона з 12 пунктів мінських угод не виконала жодного. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ігор Лосєв.

Він також розкритикував позицію української влади, яка, на думку експерта, "не здатна тримати удар".

"Наші високопосадовці абсолютно не здатні сказати "ні". Це такий собі кисіль. На них почнуть тиснути і вони знову поплентаються у Мінськ. І там будуть здавати крок за кроком наші позиції", - обурився Лосєв.

Він переконаний, що Україна повинна зайняти тверду позицію щодо Донбаса.

"Потрібно сказати: "Допоки не буде виконано всі пункти попередніх мінських угод, ніяких мирних переговорів у Мінську не буде". І нехай верещить Москва. Нехай стогнуть наші західні друзі — немає значення. Позиція України є абсолютно правильною і в юридичному сенсі бездоганною. Бо для чого проводити нові переговори, якщо рішення попередніх не виконується?", - зауважив експерт.

Водночас він вважає, ситуацію на Донбасі можна вирішити лише воєнним шляхом.

"Всі так звані мирні рішення - це ілюзія. Там (на окупованій території - ред.) 30 тисяч сепаратистів, яких навербувала і озброїла Росія. Серед них 7 тисяч — кадрових російських військових. Лише після того, як ця публіка почне зазнавати важких втрат і почне втрачати окуповану територію, можливі результативні переговори", - переконаний Лосєв.

"Бізнесмен Порошенко ніяк не може зрозуміти, що на війні — спочатку гармати, а потім дипломати. А не навпаки", - додав експерт.

Нагадаємо, що Євросоюз закликає Україну до чергових переговорів у Мінському форматі. На них також наполягають представники ДНР та ЛНР і Росія. Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що мінські домовленості можуть бути базою для досягнення врегулювання кризи на сході України.

У свою чергу Україна заявляє, що російська сторона грубо порушує мінські домовленості. Зокрема, досі українській владі не вдається встановити контроль над україно-російським кордоном, не зупинені поставки зброї з боку Росії незаконним збройним формуванням на сході України, а також не відведені російські війська та бойовики з території України.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко не розуміє, що на війні спочатку гармати, потім - дипломати" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути