четвер, 03 березня 2016 09:30

Порошенко хоче зробити "шоу" із відставки Шокіна - Бутусов

Порошенко хоче зробити "шоу" із відставки Шокіна - Бутусов
УНІАН

Президент Петро Порошенко приберігає відставку Віктора Шокіна, щоб позбавити прем'єрського крісла Арсенія Яценюка. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав журналіст Юрій Бутусов.

"Йде політична гра. Чомусь президент вважає, що посада генпрокурора - це не посада людини, яка має захищати закон та Конституцію. А - політична. Порошенко хоче показати західним партнерам, що готовий зняти Шокіна (на чому вони наполягають). Але тільки якщо одночасно у відставку відправити Яценюка. Тому він приберігає генерального прокурора. Хоче зробити це разом з відставкою прем'єр-міністра. Тягне час. Щоб зробити з цього шоу", - пояснив він.

За словами експерта, Порошенко не має заміни Шокіну.

"Зараз у президента немає кандидатури на заміну. Він приймає рішення ситуативно і в останній момент. І це не завжди має логіку. Такий у нього стиль управління - безкандидатний", - зауважив Бутусов.

На думку журналіста, чинний генпрокурор досі вигідний президенту.

"В оточенні президента давно йде боротьба за сфери впливу. Порошенко розставляє керованих, зручних людей. І Шокін йому дуже зручний", - сказав він.

Експерт вважає, що в ГПУ відбувається "повний хаос": "Він поглиблений тим, що не приймаються необхідні кадрові рішення. І немає справжньої реформи. Старі кадри всюди. Структурних змін нема. Крім Антикорупційної прокуратури, невеликого підрозділу".

За словами журналіста, останнім часом ніяких досягнень на центральному рівні не демонструє і заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе.

"Сакварелідзе йшов на посаду в ГПУ як людина, яка має боротися з корупцією. Був один непоганий випадок з "діамантовими прокурорами". Але, на жаль, справа не доведена до суду. Навпаки, розігнали слідчу групу по справі. І більше ніяких досягнень немає взагалі. Він перейшов в Одесу. І якихось гучних справ у його роботі як заступника не чути. На жаль, свої обов'язки на центральному рівні не виконує", - пояснив експерт.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін перебуває у відпустці з невизначеним терміном. Президент вніс подання на його звільнення до парламенту 19 лютого. Депутати зберуться на наступне засідання 15 березня.

Обов'язки керівника ГПУ зараз виконує перший заступник генпрокурора Юрій Севрук.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче зробити "шоу" із відставки Шокіна - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути