вівторок, 14 червня 2016 11:26

Порошенко дав команду стягнути Нацгвардію до мерії Львова - Садовий

Порошенко дав команду стягнути Нацгвардію до мерії Львова - Садовий
Фото: Ярослав Тимчишин

Стягнути бійців Нацгвардії до приміщення Львівської міськради наказав президент Петро Порошенко.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" сказав мер Львова Андрій Садовий.

"Я цим був шокований. Напередодні увечері я отримав інформацію від спецслужб, що буде спроба захоплення Ратуші і спроби зірвати сесію. Написав стандартного листа керівнику обласної поліції, керівнику СБУ, прокурору, губернатору: "Прошу вас забезпечити порядок". Адже я не маю в підпорядкуванні міліції, спецслужб. Як я мав вчинити? І коли ранком приходжу і бачу, що стоять якісь невідомі спецзагони, то кажу: "Хлопці, швиденько їдьте звідси. А то ще й десантні війська сюди підтягнуть", - розповів Садовий.

За його словами, всередині Ратуші 9 червня "лишилось сто людей".

"Як тільки машини поїхали, одразу УНА-УНСО, "свободівці" почали вриватися до міськради. Оце дійсно виглядало жахливо, бо за 25 років такого ніколи не спостерігали у Львові. Напевно готувалася якась картинка, частину з неї ви побачили. Але головне, що тоді не пролилася кров", - згадав посадовець.

"Після обіду того дня мені зателефонував президент і сказав, що дав команду керівнику Нацгвардії максимально захистити Львівську міськраду. Я був здивований тим, що Нацгвардія у нас, виявляється, підпорядковується президенту. Якщо він вирішив, що для її захисту потрібні техніка й спецзасоби, то, напевно, знав більше мене. Я ж, маючи інформацію напередодні про заплановану спробу зриву сесії та захоплення, просто написав стандартного листа одному, другому й третьому", - розповів мер Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутичка під Львівською міською радою: двоє постраждалих

Нагадаємо, 9 червня під Львівською міською радою відбулися сутички активістів і силовиків. Активісти вимагали відставки мера Андрія Садового.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко дав команду стягнути Нацгвардію до мерії Львова - Садовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути