вівторок, 30 червня 2015 20:00

Порошенко понизив свій рівень легітимності — політолог

Порошенко понизив свій рівень легітимності — політолог
УНІАН

Нагородженням Орденом Ярослава Мудрого голови ЦВК Михайла Охендовського президент Петро Порошенко понизив рівень довіри і легітимності.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Олександр Маслак.

"Це нагородження за межею раціональності. Сам факт нагородження несе великі збитки для того, хто нагороджує. Пан Охендовський асоціюється з першим Майданом. Незадовільна робота ЦВК була причиною того, що люди вийшли на вулицю. Виходить, що наступним нагороджений буде Ківалов", - сказав політолог.

На думку експерта, голова ЦВК неформально буде орієнтуватися на президента під час місцевих виборів.

"Так чи інакше він буде неформально орієнтуватися на президента під час місцевих виборів. Як це було і на дострокових. Але чи треба для цього ще нагороджувати орденом? Мабуть, робота ЦВК задовольняє і президента, і очількників уряду, і Верховну Раду. Я не чув навіть, щоб хтось із очільників держави публічно піднімав питання про оновлення виборчої комісії. В судах досі працюють люди, які судили майданівців. Звісно, все це викликає невдоволення. І зниження рівня легітимності", - вважає експерт.

Нагадаємо, 28 червня Петро Порошенко нагородив голову ЦВК Михайла Охендовського Орденом Ярослава Мудрого 5-го ступеня. Як відомо, Охендовський захищав сфальсифіковані результати виборів президента 2004 року у Верховному Суді. 2007 року був переобраний до ЦВК за квотою Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко понизив свій рівень легітимності — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути