пʼятниця, 31 січня 2014 12:13

Попри морози на Майдані у неділю виступлять лідери опозиції - Кубів

Попри морози на Майдані у неділю виступлять лідери опозиції - Кубів
Фото: dt.ua

Десяте Народне віче планують провести за графіком о 12.00 год, проте закликів "люди приїдьте" не буде. Лідери опозиції вимагатимуть у президента Віктора Януковича підписати відмінені "диктаторські закони" та припинити репресії над людьми.

Про це у коментарі Gazeta.ua комендант Майдану, нардеп від "Батьківщини" Степан Кубів.

"Плануємо не міняти нашого регламенту і проведення вже звичного недільного віче. Це і відправи священників, і виступи громадських діячів, і ветеранів майдану, і народних депутатів. Проте, думаємо сьогодні що саме робити по причині, що ніби у неділю найнижча позначка холоду. Тому інформаційних закликів: "люди приїдьте!" не буде. Бо це не правильно. Сьогодні обійшов 12 наметів. Цікавився у людей скільки витримують часу стояти. Відповіді були - до півгодини. Тому остаточне рішення приймемо вже завтра. Але виступи лідерів будуть, як попередньо планували", - розповів нардеп.

Кубів розповів головні заклики лідерів опозиції на Народному віче: "Основні "меседжи" на сьогоднішній день це умови ультиматуму прийняття закону і не підписання закону щодо недієвості тих законів, які були прийняті 16-го січня. Друге важливе питання - не можна торгувати людьми, як заручниками. Третє: закон який прийняли "регіонали" вони навіть самі його не бачили. Я як народний депутат його не бачив. Була порушена процедура прийняття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харкові у вікно друкарні, яка виготовляє листівки для Майдану, кинули "коктейль Молотова"

Нагадаємо, у середу, в парламенті ухвалили законопроект "регіонала" Юрія Мірошниченка "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Закон набуде чинності амністії лише після звільнення всіх зайнятих протестувальниками адмінбудівель. Опозиція назвала прийнятий закон "про заручників". Оскільки влада визнала, що бере заручників, щоб потім торгувати звільненням людей.

Зараз ви читаєте новину «Попри морози на Майдані у неділю виступлять лідери опозиції - Кубів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути