четвер, 21 лютого 2013 09:34

"Попова - геть!", "Миргородського - геть!" - під КМДА вимагають повернути Гостиний двір місту

Близько 100 осіб зібралися біля центрального входу Київради на Хрещатику, 36. Вони вимагають повернути Гостиний двір у комунальну власність.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Серед активістів члени громадських організацій "Київське Віче", Комітет "Наступ", члени ВО "Свобода".

О 9.00 до активістів, які почали збиратися, підійшов чоловік у цивільному. Вимагав показати заявку на проведення акції. Погрожував скласти адмінпротокол на пікетувальників. Вони показали йому постійну заявку і додали, що вчора попереджали Київраду про акцію телеграмою.

"Ми ж прості кияни, згідно з Конституцією, маємо право тут стояти. Краще скажіть, чому у нас на вулиці Прорізній стоїть десять автозаків із міліцією. Ви що, людей боїтеся?", - заявила активістка "Київського Віче" Олена Ескіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брюховецький хоче, щоб Гостинний двір передали Могилянці

"То не автозаки, а автомобілі з міліцією", - відповів чоловік у цивільному, і пішов геть.

"На вулиці Прорізній мене паркувальник попередив, щоб я тут не паркувалася, бо тут буде повно міліції. У них тут якесь спецположення. Усі машини, які тут паркуватимуть, будуть евакуйовані", - сказала Ескіна.

Активісти весь час скандують "Попова - геть!", "Миргородського - геть!". Нагадаємо, Миргородський - це депутат Київради, якого вважають головним забудовником столиці.

"Ми сюди прийшли, щоб захистити Гостиний двір і повернути його в комунальну власність міста. Ми знаємо, що маємо справу з серйозними противниками. З огляду на те, що вони направляли проти громадських активістів загони з "Беркутом", а не дільничних міліціонерів. Це забудовники від влади, так звана донецька мафія", - заявив "свободівець" Юрій Левченко.

Крім того, "свободівець" Євген Карась, який нещодавно намагався пройти до Київради з ножем, заявив про те, що "Свобода" та інші громадські активісти звернулися до почесного президента Києво-Могилянської академії В'ячеслава Брюховецького, щоб у виші погодилися взяти на баланс Гостиний двір. В університеті нас попередили, що це буде складно, але можливо.

Зараз ви читаєте новину «"Попова - геть!", "Миргородського - геть!" - під КМДА вимагають повернути Гостиний двір місту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути