середа, 30 липня 2014 20:05

Попов та Сівкович не повернуться в політику – експерт

Попов та Сівкович не повернуться в політику – експерт
Фото: ru.tsn.ua

Політолог Володимир Цибулько не виключає, що кримінальна справа проти колишнього голови КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича буде розділена. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

" Попов в цій ситуації був підневільною людиною. Не він був ініціатором усього цього. Дуже важливо, щоб відокремили того, хто має нести не тільки кримінальну відповідальність, а й був осуджений як людина, яка приймала головне рішення ", - зазначив експерт.

"Треба не забувати, які у нас суди. Вони більш солідарні із середовищем Януковича, аніж настроями та прагненнями нової влади. Але за будь-яких обставин політичний розголос ця справа матиме. Питання лише у щирості намірів тих людей, яким висувається звинувачення. Бо не виключено, що страх перед колишніми своїми політичними партнерами може перемогти прагнення до встановлення істини у суді. Навіть якщо намагатимуться встановити замовників і організаторів, через боязнь вони можуть взяти на себе всю відповідальність", - наголосив політолог.

Цибулько не виключає, що після проведення судової реформи до цієї справи все одно повернуться. "Вона занадто резонансна, щоб її просто так залишити. Але Попов та Сівкович не матимуть шансу повернутися у політичне життя. Навіть якщо суд їх виправдає, їм до кінця життя доведеться виправдовуватися, а не боротися із політичними опонентами", - зауважив він.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 29 липня повернув на дорозслідування в Генпрокуратуру кримінальне провадження проти колишнього голови КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Їх підозрюютьу перешкоджанні мирним акціям за розгін мітингувальників на Майдані 30 листопада 2013 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Попов та Сівкович не повернуться в політику – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути