середа, 28 грудня 2016 09:45

Помічник нардепа Лещенка виявився членом проросійської партії

 

Помічник нардепа Сергія Лещенка Роман Васильняк був членом окружної виборчої комісії на одномандатному виборчому окрузі №221 від партії "Руський блок", забороненої судом у травні 2014-го. Про це у Facebook повідомив журналіст Сергій Іванов.

"Щойно вивчив рішення суду, яким Апеляційний суд Києва відхилив позовну заяву представника депутата Лещенка у його процесі проти колишнього депутата Мартиненка. Звернув увагу на особу представника. Це Васильняк Роман Іванович. Людина з такими даними дійсно працює помічником Лещенка на громадських засадах. Але є ще один цікавий факт", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цивільна дружина Лещенка назвала українців "малодушними ушльопками"

За даними офіційного сайту ЦВК, на виборах народних депутатів 2012 року Васильняк Роман Іванович був членом окружної виборчої комісії на одномандатному виборчому окрузі №221 від партії "Руський блок", забороненої судом у травні 2014-го.

"Коли у листопаді минулого року я писав текст "Русские следы" про те, як Лещенко допомогає повернутись в Україну людям Могилевича і співпрацює з Григоришиним, я навіть уявити не міг, що навколо нього так натоптано", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Лещенка мовчала про вбивства сотень наших солдатів – Казанський

Раніше Сергій Іванов писав, що в одному з депутатських запитів Лещенко вимагав повернути право в'їзду на територію України громадянину США Сегалю І. С. Брати-близнюки Сегаль Ілля Самойлович і Сегаль Вадим Самойлович є "клієнтами" Інтерполу, які вивели з України $25 млн, взятих у банку "Надра".

"До речі, і в кейсі банку "Надра" опосередковано спливає згаданий вище Григоришин", - пише Сергій Іванов. На зв'язок нардепа Лещенка та російського олігарха Костянтина Григоришина неодноразово вказували експерти та преса. Сам Лещенко не заперечує, що системно отримує інформацію від Григоришина. Як припускають блогери, саме кошти, отримані від співпраці з олігархом, дозволили Сергієві Лещенку купити елітну квартиру в центрі Києва.

 

Раніше колишній нардеп Микола Мартиненко стверджував, що Лещенко веде проти нього інформаційну кампанію, за яку щомісяця отримує від Григоришина близько $67 тис. плюс великі бонуси. Лещенко двічі не зміг спростувати ці слова Мартиненка у суді.

Блогер Андрій Дзиндзя навів у Facebook витяг з реєстру нерухомості, який свідчить, що помічник нардепа Роман Васильняк за тиждень до купівлі квартири Сергієм Лещенком, 22 серпня 2016 року, теж придбав у Києві на вул. Драгоманова квартиру загальною площею 50,4 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Помічник нардепа Лещенка виявився членом проросійської партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути