пʼятниця, 30 жовтня 2015 16:40

Полторак заявив про план переходу армії на стандарти НАТО

Полторак заявив про план переходу армії на стандарти НАТО
AP

Необхідно створити щомісячний план реформування Збройних сил та переходу на стандарти НАТО з метою підготовки України до вступу в Альянс.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час засідання Ради реформ у Міністерстві оборони.

"Дуже хотілося, щоб після завершення цієї наради і після доопрацювання нашого рішення ми мали чіткий план: що маємо зробити у листопаді, грудні, січні, квітні, по кожному місяцю, для того, щоб ми могли реформувати і підготувати Збройні сили України і в цілому Міністерство оборони до вступу в НАТО. Щоб ми відповідали усім стандартам: підготовки, оснащення, управління", - наголосив Полторак.

За його словами, це має стати "одним із основних наших завдань" і слід "переходити від теоретичного планування до практичних дій".

Міністр окремо нагадав, що в травні 2015 року затверджено "Стратегію національної безпеки і оборони України", а у вересні - нову редакцію "Воєнної доктрини".

"Нова редакція "Воєнної доктрини" значно відрізняється від усіх попередніх. По-перше, у ній чітко визначені основні пріоритети воєнної політики України, передбачено інтеграцію України у європейський політичний, економічний і правовий простір. Головна мета - це, звичайно, набуття членства в ЄС, а також в НАТО. Крім того, вперше в історії ми чітко визначили противника, яким є Російська Федерація", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Полторак заявив про план переходу армії на стандарти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути