субота, 26 вересня 2015 09:07

Польща показово не пустила через свій кордон чиновника з окупованого Криму

Польща показово не пустила через свій кордон чиновника з окупованого Криму

МЗС Польщі не пропустив чиновника "Ради Міністрів Республіки Крим" Георгія Мурадова в країну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії.

Наголошується, що Мурадов планував прибути до Варшави для участі в нараді ОБСЄ для виконання зобов'язань у сфері людських відносин.

Польська влада аргументувала відмову тим, що "чиновник" входить до списку громадян РФ, проти яких були прийняті санкції.

"Дане рішення влади Польщі з посиланням на те, що Г.Л.Мурадов включений Євросоюзом у санкційні списки громадян Російської Федерації, викликає повне відторгнення, оскільки йде врозріз із зобов'язаннями Варшави щодо забезпечення діяльності міжнародних організацій, зокрема, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, що знаходиться в польській столиці, під егідою якого проводиться згадана зустріч ", - вважають в МЗС РФ.

Також у Росії засумнівалися, що Польща готова приймати у себе БДІПЛ ОБСЄ.

У міністерстві РФ підкреслили, що Росія оцінює дане рішення як "черговий недружній крок Польщі", а також поклали "відповідальність за негативні наслідки для російсько-польських відносин" на Варшаву.

Нагадаємо, нещодавно набули чинності санкції, запроваджені Україною проти Росії. Санкції мають економічний і персональний характер проти громадян РФ і громадян інших держав, причетних до агресії Росії щодо України.

Зараз ви читаєте новину «Польща показово не пустила через свій кордон чиновника з окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути