пʼятниця, 25 вересня 2015 14:52

Кабмін заборонив польоти російських авіакомпаній до України

Кабмін заборонив польоти російських авіакомпаній до України

Уряд України приймає рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" до України.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на нараді в Кабінеті міністрів у п'ятницю, 25 вересня, повідомляє прес-служба уряду.

Це робиться відповідно до рішення Ради національної безпеки й оборони від 2 вересня.

Кабмін також забороняє транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Також Яценюк доручив органам виконавчої влади України заборонити компаніям, що потрапили під санкції, участь у державних закупівлях. "До всіх органів виконавчої влади є чітка вимога - тим компаніям, щодо яких застосовані санкції, заборонити участь у державних закупівлях, щоб вони не мали доступу до бюджетного ресурсу країни", - підкреслив прем'єр.

Державній службі спецзв'язку та телекомунікацій наказано невідкладно відключити оновлення програми "Лабораторія Касперського" і припинити її використання в органах державної влади.

За словами прем'єра, уряд наполягає на невідкладному застосуванні всіх санкцій, які визначені рішенням РНБО.

Яценюк звернувся до санкційного комітету в постійному режимі моніторити виконання впроваджених санкцій, і за необхідності - змінити і додати в рішення РНБО додаткові прізвища і компанії.

Нагадаємо, що 16 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних та більше 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму і агресії на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін заборонив польоти російських авіакомпаній до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути