понеділок, 25 листопада 2013 18:41

Політтехнолог прогнозує, що після Майдану будуть відкривати кримінальні справи

Політтехнолог прогнозує, що після Майдану будуть відкривати кримінальні справи
Тарас Березовець Фото: radiosvoboda.org

Політтехнолог Тарас Березовець передбачив, що наступного дня після Євромайдану будуть відкривати кримінальні справи, зокрема, можуть відкрити і на нардепів, що закликали до протистоянь. Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Янукович може пригрозити карними справами всім депутатам, починаючи від Турчинова, який закликав до акції непокори і протистояння. Можуть завести адміністративну справу проти половини депутатів — Парубія, Кириленка і "свободівців". Легко собі уявляю ситуацію, що після Майдану прокуратура, МВС заведуть карну справу за те, що була спроба штурму Кабміну, коли закидали вибуховими пакетами. Знаємо, що вже пригрозили Кличку, який не пройшов митний огляд в аеропорту Кривого Рогу", - розповів він.

Березовець зазначив, що Майдан показав, що люди не бояться придушень з боку міліції.

"Але це було одномоментно. Один раз у вихідний день люди можуть вийти. Постійно на холоді можуть знаходитись тільки фанатики, або люди, які за це отримують гроші. Гроші там нікому не платять. Це вперше, коли люди у такій кількості зібрались безкоштовно. Майдан показав, що запит на щиру політику досі є. Всі вважали, що люди стали циніками і безкоштовно не будуть виходити, але ми побачили, що люди готові до такого кроку. Для закордону ми показали, що українці є європейцями. Попри провокації — це було абсолютно мирне зібрання. Помітьте, як розбігся показовий Майдан бабусь і "тітушок", - зауважив він.

Нагадаємо, головне управління МВС в Києві відкрило кримінальне провадження у зв'язку зі спробами прихильників євроінтеграції штурмувати будівлю Кабміну. Відомо, що в сутичках постраждало, як мінімум двоє міліціонерів. Проте ніхто затриманий не був.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог прогнозує, що після Майдану будуть відкривати кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути