субота, 25 січня 2014 22:12

Політолог розповів коли можливе введення надзвичайного стану

Політолог розповів коли можливе введення надзвичайного стану
Фото: illustr.com

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що президент може ввести надзвичайний стан лише якщо ситуація вийде із-під контролю. В інших випадках це малоймовірний варіант.

Про це він повідомив в коментарі Gazeta.ua.

"Введення надзвичайного стану можливо лише, коли ситуація вийде із-під контролю. Тобто коли без втручання військових неможливо буде вирішити проблему. Поки влада вустами Азарова заявляла, що немає підстав для цього", - наголосив експерт.

Водночас, він додав: "Якщо це ж таки реалізують, тобто протягом 48 годин президент може одноосібно ввести надзвичайний стан і дати вказівку повернути все до законних норм. Тобто всі сили, не лише міліція, але й армія, будуть використані для зачистки Майдану, блокування діяльності найактивніших діячів".

"Також перестане діяти депутатська недоторканість, перестануть діяти права і свободи: право на зібрання, свободу слова. Тобто набір широкий, бо перестає діяти Конституція, а вся відповідальність лягає на того, хто його запровадив. Але за 48 годин він має отримати добро від ВР на впровадження цього. Він може тривати до 30 днів. Або потім рішенням ВР має бути продовженим", - підкреслив він.

"Жорсткість буде з двох сторін, бо коли перестають діяти закони, тоді діє закон сили. І будь-який жорсткий спротив придушуватиметься жорстко силовиками. Захід почне говорити, що їм це не подобається", - резюмував політолог.

На зустрічі Віктора Януковича з нардепами від фракції Партії регіонів мова про введення ВР надзвичайного стану не йшла, повідомила Ганна Герман. У п'ятницю голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що на позачерговій сесії парламенту 28 січня питання про можливість введення в країні надзвичайного стану не розглядатиметься.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів коли можливе введення надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути