неділя, 25 квітня 2010 18:50

Політолог: "Люди не розуміють, що відбувається у країні"

Політолог: "Люди не розуміють, що відбувається у країні"

Відомий політолог, культуролог і філософ Тарас Возняк вважає, що велика частина громадськості не розуміє, що насправді відбувається у країні.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи звернення української інтелігенції до народу не допустити ратифікації угоди про продовження терміну перебування російського флоту в Україні.

"Люди перебувають у розслабленому, немобілізованому чи, точніше, деморалізованому стані після усіх цих виборів і скандалів. Цим і користується актуальна влада, яка чітко зрозуміла, що є момент, коли можна швиденько "під шумок" зробити своє, коли люди ще не зорієнтувалися", - зазначив Возняк.

На думку Возняка, мета звернення інтелігенції - стимулювати суспільство до самоорганізації.

"Роздавати патрони на складі N12, напевно що, не будемо. Не час ще, але, може, колись і треба буде. Парламент запросто технічно може ратифікувати навіть угоду про приєднання України до Пагуорського району Карельського ССР. Що тоді?", - запитав експерт.

Головне у зверненні, щоб прості люди почули, зрозуміли і зорієнтувалися. Наступними діями Возняк бачить об"єднання громадськості.

"З суспільством деморалізованим, затуманеним різного роду масовою пропагандою і ще й пропагандою Росії, говорити важко. Але це не означає, що не треба. Інше питання, чи здатний ще народ щось почути. Ми його занадто часто ідеалізуємо, але не всі у нас Сократи і Арістотелі", - підсумував політолог.

Тарас Возняк був одним із авторів звернення української інтелігенції до громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Люди не розуміють, що відбувається у країні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути