субота, 24 квітня 2010 20:04

Шевченківський лауреат закликав колег виступити проти угоди про ЧФ Росії

Шевченківський лауреат закликав колег виступити проти угоди про ЧФ Росії

Лауреат Шевченківської премії всесвітньо відомий фотохудожник зі Львова Василь Пилип"юк закликав усіх митців удостоєних цієї високої державної відзнаки не стояти осторонь і висловитися проти продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

"Таке рішення мене дуже здивувало і я його не сприймаю. Закликаю всіх лауреатів державної премії України ім. Тараса Шевченка об"єднатися й виступити проти підписаної президентами Януковичем і Медведєвим угоди про перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. Адже є Конституція України і її ніхто не змінював. Ніхто не запитував і думку людей. Термін перебування Російського флоту до 2017 року було чітко визначено відповідними договорами", - заявив Василь Пилип"юк.

Митець вважає, що Росія не може бути гарантом безпеки України.

"Я в політику не бавлюся. Але мене ніхто не переконає, що Росія може бути гарантом безпеки України. Не сприймаю цього, коли в країні стоять чужі війська. У нас є своя держава й має бути власне військо. А тут чужа держава стоїть на твоїй землі. Хто знає чого можна чекати від Російського флоту. Я не є прихильником цього", - зазначив він.

Василь Пилип"юк сподівається, що парламент не допустить ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

"Думаю, що парламент буде розумним і заблокує ухвалення цього договору. Якщо будуть організовані акції протесту, то я звичайно долучуся. Я пишу історію України й тому об"єктивом, серцем і душею буду старатися донести до майбутніх поколінь правду про всі витівки наших чиновників", - зазначив митець.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шевченківський лауреат закликав колег виступити проти угоди про ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути