вівторок, 05 липня 2016 09:38

Політолог назвав ключове питання сьогоднішньої Ради

Політолог назвав ключове питання сьогоднішньої Ради
rada.gov.ua

Питання арешту депутата з групи "Воля народу" Олександра Онищенка найважливіше на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Це гостре питання, на тлі якого всі інші просто тьмяніють. Його мають розглянути першим у парламенті. Депутати повинні прийняти три рішення - процедуру притягнення до кримінальної відповідальності, зняття недоторканності та арешт", - сказав експерт.

За словами політолога, якщо рішення ухвалять, в країні "почнеться реальна боротьба з політичною корупцією". "А отже і реальні зміни. Якщо цього не відбудеться, то говорити про якесь подолання політичної корупції неможливо. Тоді не буде подальшого розвитку країни, економічного зростання, шляху в Європу", - додав він.

Експерт розповів, що у парламенті сьогодні мають розглянути понад десять важливих законів.

"Децентралізацію, економічні питання. Але вони не матимуть жодного значення. Бо не голосування за Онищенка покаже, що країна не змінюється. Коли змінюють фасад, але не серцевину", - пояснив Таран.

Політолог додав: голосів БПП і "Народного фронту" (230 мандатів) буде достатньо для ухвалення рішення. "Окрім того, пообіцяли проголосувати "Самопоміч", позафракційні депутати", - сказав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явились детальні схеми газової справи Онищенка (інфографіка)

Нагадаємо, 29 червня Регламентний комітет рекомендував парламенту розглянути згоду на арешт Онищенка. За це одностайно проголосували 7 присутніх депутатів.

Онищенка підозрюють у причетності до схеми відмивання грошей у товаристві "Укргазвидобування". У Антикорупційному бюро вказали на організацію злочинного угруповання, яке реалізовувало природний газ за заниженою ціною. Завдані державі збитки оцінили в 3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Політолог назвав ключове питання сьогоднішньої Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути