субота, 13 липня 2013 15:15

Політика оновлюватиметься через повстання - політолог

Політика оновлюватиметься через повстання - політолог
фото: www.peoples-rights.info

Останні півроку перед владою стояло завдання — не допустити відчутних розколів усередині свого табору та об'єднання опозиції. Це вдалося. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Також можновладці змогли отримати контроль над Радою за рахунок мажоритарників, здобули додаткові психологічні бонуси. У владі триває зміна бізнесових, адміністративних поколінь. Нові провладні мажори витісняють на узбіччя перевірені кадри. Внутрішньовладні непублічні битви іноді заважали Партії регіонів демонструвати законодавчу ефективність. Тільки під тиском президента ухвалювали те, що потрібно. Тож тепер Янукович опановує роль арбітра не стільки між політичними елітами, скільки всередині провладної команди. Завдяки його жорсткості й настирливості були подолані протиріччя й, хоч із великим надривом, але ухвалили закони про трансферне ціноутворення, вексельний обіг", - зауважив він.

На думку політолога, останнім часом з'явилася тенденція, яка не може не турбувати владу.

"Загрозу вже для неї становить не опозиція, а громадяни. Люди на місцях стогнуть від свавілля князьків і не сподіваються на опозиціонерів. Народ чує, що відбувається в Бразилії, Туреччині, Єгипті, й удається до самосуду. Насильству "феодалів" протиставляють неорганізоване насилля, як-от штурм райвідділку у Врадіївці. Ефект захисту базових прав через майдани — серйозний виклик політичному класу. Це означає, що політична система і держава не виконують своїх функцій. Приходять нові люди — Яценюк, Кличко, Тягнибок, Арбузов, Колобов, Клименко, Лукаш, Охендовський, Курченко, а якість держави не змінюється. Тоді може відбутися зміна поколінь у низах. Виштовхнуть нових українських Кармелюків, що діятимуть поверх політичних організацій. Канали для оновлення з'являтимуться завдяки повстанням", - заявив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Політика оновлюватиметься через повстання - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути