понеділок, 18 червня 2012 16:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Політичні заяви Кузьміна — це агонія режиму, що окупував Україну" - "бютівець"

"Політичні заяви Кузьміна — це агонія режиму, що окупував Україну" - "бютівець"
Остап Семерак каже, що влада боїться санкцій Заходу. Фото: gazetavv.com

Поки судові процеси проти представників опозиції не закінчені, навіть генеральний прокурор не має права робити такі заяви і навішувати подібні ярлики, як це зробив Ренат Кузьмін щодо Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник Тимошенко каже, що Тимошенко не можуть призначити експертизу, бо вона проходить як свідок

"І у справі Луценка, і у справі Тимошенко демократичне співтовариство висловилося із зовсім іншими оцінками. По-друге, судові процеси стосовно цих справ не закінчені. Поки вони не закінчені, то навіть генпрокурор не мав би права приклеювати комусь такі ярлики", - обурюється політик.

Водночас, народний депутат схильний повязувати такі гучні заяви із страхом режиму та обіцянками західних керівників взятися за перевірку майна та чесності нажитих чиновниками статків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість боротьби із злочинністю прокуратура займається піар-роботою по вибілюванню режиму" - "бютівець"

"Очевидно, це повязане з певним залякуванням, щоб напередодні виборів і продовження судових розглядів, вчинити певний тиск як на суддів, так і на суспільну думку. Вважаю, що українська прокуратура в цілому, і її керівники дозволяють собі такі речі, які не повинна була би робита — те, що не притаманно їм, і що повинна була би робити судова влада через судове рішення. Мені видається, що це пов'язано зі страхом, який існує у Кузьміна і Януковича, у Пшонки, стосовно прямих заяв західних лідерів про те, що найближчим часом вони почнуть аналіз їхнього майна, нерухомості і доходів і будуть вживати якихось заходів", зазначив "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" хочуть, щоб Януковича допитали у якості свідка у справі Щербаня

Також нардеп додав, що так чи інакше, але українській владі доведеться рахуватися із думкою демократичного західного світу.

"Їм діватися нікуди, їм доведеться рахуватися з думкою світового співтовариства, бо перебування на найвищих посадах не є вічним. У них усіх є майно за кордоном, і вони та їх сімї хочуть ним користуватися, вони хочуть відпочивати на світових курортах, дітей вчити в британських, чи американських вузах, а якщо вони не будуть рахуватися з позицією світового співтовариства, куди Україна хоче вступити, і вже на законодавчому рівні прийняла перспективу членства у Європейському союзі... А якщо вони будуть ігнорувати такі зауваження, то просто санкції будуть більші", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «"Політичні заяви Кузьміна — це агонія режиму, що окупував Україну" - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути