понеділок, 18 червня 2012 11:10

"Заяви Кузьміна - це сигнал Заходу, що Тимошенко ніхто не буде випускати" - політолог

"Заяви Кузьміна -  це сигнал Заходу, що Тимошенко ніхто не буде випускати" - політолог
Володимир Фесенко каже, що влада образилась на Захід через бойкот Євро. Фото: obozrevatel.com

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін відчув настрої президента щодо справ проти лідерів опозиції Юрія Луценка і Юлії Тимошенко і ретранслює їх.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи заяви Кузьміна про те, що Тимошенко і Луценко — однозначно злочинці і не зможуть брати участь у виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко і Луценко - злочинці, і не зможуть брати участь у виборах - Кузьмін

"По-перше, цим він відображає власну позицію, - розповів політолог, — позицію прокуратури. Така відверта жорстка заява може бути відображенням настроїв, як він відчує від президента. Нещодавно президент сказав, що він вважає Тимошенко винною, але потім правда виправився, сказав, що тільки суд це має вирішити. Але Кузьмін відчув цей настрій і саме тому дозволив собі більш жорсткі заяви".

Також це певний сигнал Заходу, вважає Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін готовий висунути Тимошенко звинувачення в убивстві Щербаня, і призначить експертизу

"Але водночас — це сигнал, зокрема західній спільноті, що Тимошенко ніхто не буде випускати, що її правова ситуація, у будь-якому випадку, найближчим часом не буде змінюватись. Захід буде реагувати не зараз, а на прикінці року, після парламентських виборів", - додав він.

Також експерт не виключає, що подібні жорсткі заяви щодо ув'язнених опозиціонерів, можуть бути проявом образи на європейських політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тейшейру не пустили до Тимошенко: "Мені сказали, що я вже не посол ЄС в Україні"

"Зараз така жорстка позиція, зокрема і у президента, яку ретранслює Кузьмін, і який багатьма спостерігачами вважається прихильником жорсткої лінії, є відображенням певних образ, пов'язаних з бойкотом футбольного чемпіонату Євро-2012 західними політиками. Ви до нас так ставитесь — тоді і ми будемо проводити жорстку лінію щодо Тимошенко. Як би ви нас не ігнорували — ніяких змін у справі Тимошенко не буде", - розповів Фесенко про настрої влади.

Зараз ви читаєте новину «"Заяви Кузьміна - це сигнал Заходу, що Тимошенко ніхто не буде випускати" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути