середа, 14 серпня 2019 09:00

Похід на Порошенка тільки почався

Похід на Порошенка тільки почався
Петро Олексійович під час свого президентства серйозно образив багатьох, каже політичний оглядач Леонід Швець. Фото: Reuters

Допити п'ятого президента Петра Порошенка - це тільки початок колективного походу ображених на нього. У подальшому будуть нові справи.

Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

"Звісно, частина справ виглядає, як для шуму і пилу. Але є і такі, які мають під собою підґрунтя. Так чи інакше вони битимуть по Порошенкові та залишках його політичної сили, яка зайшла у Верховну Раду. Швидше за все, з'являться і нові справи.

Портнов у своїй операції "Порошенко" представляє різних людей, яких Петро Олексійович під час свого президентства серйозно образив – від особистого до фінансових питань. Сформувався такий собі колективний замовник. Про добрі відносини з Портновим казав Геннадій Корбан. Він теж має претензії до Порошенка. І таких корбанів багато. Це "хрестовий похід" ображених на Петра. Це не завжди приємні люди, але їхні претензії можуть бути цілком законними. "Похід" тільки почався, зокрема на соратників. Не виключено, що на Кононенка теж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко на допитах: у кого які інтереси

Ситуація виглядає логічною. За 5 років президентства Порошенко, попри те, що мав власну більшість у парламенті, прокурорів, не втамував запит українців на справедливість. У таких умовах, як кажуть футбольні коментатори: якщо не забиваєш ти, забивають тобі.

Інша справа, наскільки тепер Зеленський і його команда можуть задовольнити запит на справедливість. При цьому самим не забруднитися. Це серйозні питання. Хто їх ігнорує, отримує такий результат, як Петро Олексійович.

Щодо слідчих дій і Порошенка, хотілося б, щоб професіоналізм, непідкупність і справедливість перемогли непрофесіоналізм і тупу помсту. Хочеться правової України з новою якістю", - каже Леонід Швець.

12 серпня п'ятий президент Петро Порошенко вдруге прийшов на допит до Державного бюро розслідувань. Біля будівлі ДБР на нього чекали 2 мітинги: один за участі прихильників політика, зокрема його дітей; інший — із вимогою засудити Порошенка за нібито привласнення санаторію в Козині. Пізніше стало відомо, що допит тривав 2 години.

Зараз ви читаєте новину «Похід на Порошенка тільки почався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути