субота, 29 жовтня 2011 10:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Податкова міліція та СБУ розслідують три кримінальні справи проти Тимошенко - Кузьмін

Податкова міліція та СБУ розслідують три кримінальні справи проти Тимошенко - Кузьмін

В Україні є три кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, які розслідуються правоохоронцями Україні. Про це заявив перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер" в ніч на суботу.

"На сьогоднішній день таких справ три - перша розслідується СБУ, друга - податковою міліцією за фактом ухилення від сплати податків як директора фірми ЄЕСУ Тимошенко і громадянкою Тимошенко. Крім того, мова йде про розкрадання бюджетних коштів компанією ЄЕСУ при відшкодуванні ПДВ за рахунок коштів бюджету" , - заявив Кузьмін.

"І суми там чималі, це 200 мільйонів, 20 мільйонів, 10 мільйонів, це суми ухилення від сплати податків за документами, які були підписані особисто Юлією Володимирівною Тимошенко", - сказав він.

Крім того, за словами Кузьміна, є кримінальна справа за фактом замаху на дачу хабарів членам Верховного Суду з боку екс-прем'єра, справа за фактом на падіння на Чернігівський слідчий ізолятор і побиття людини.

Говорячи про кількість порушених справ прокуратурою проти Тимошенко, заступник Генерального прокурора України сказав: "Кримінальна справа - це папка, в який накопичуються матеріали про скоєні злочини. Так ось в одній кримінальній справі, або в одній папці можуть бути матеріали по десяти злочинам, по 10 кримінальних справах".

Також Кузьмін повідомив, що по частині справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня вже є вирок, в якому чітко зазначено "що це вбивство замовлено було особою, яка в розшуку, а сьогодні перебуває за океаном", "в рамках цієї справи встановлено факт і в вироку суду прямо вказано на показання свідка, який проживає в США, який говорив про замовлення на вбивство (помічник екс-прем'єра України Павла Лазаренка — ред.)".

У Генеральній прокуратурі України також сподіваються, що Тимошенко буде засуджена за порушеними кримінальними справами.

Зараз ви читаєте новину «Податкова міліція та СБУ розслідують три кримінальні справи проти Тимошенко - Кузьмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути