вівторок, 21 квітня 2015 12:30

Почали обшукувати тих, хто завжди воював проти системи - експерт

Почали обшукувати тих, хто завжди воював проти системи - експерт
rian.com.ua

Влада має публічно назвати причини обшуку у директора департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяни Козаченко.

Про це  у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Люди, проти яких проводяться зараз обшуки, були на Євромайдані і були юристами євромайданівців. Вони захищали їх проти системи. Вони завжди воювали проти системи", - наголосив експерт.

Політолог припустив, що за обшуками може критися "порятунок" людей, які підпали під люстрацію.

"І раптом відбувається обшук. Що найгірше в цій ситуації? До цього часу Міністерство внутрішніх справ чітко не артикулює, чи є кримінальне провадження. Якщо воно є, то який його номер? Якщо є номер, то яка стаття, у чому звинувачують? Немає жодної інформації про це. А суспільство бачить, що люди, які успішно боролися за люстрацією, проти них система починає репресії. Можливо, хочуть врятувати людей, які повинні підпадати під люстрацію", - зазначив Таран.

Експерт вважає, що міністр внутрішніх справ Аваков має оперативно і публічно оголосити, в чому полягають обшуки. "Якщо цього не буде, то можна оцінювати, що система намагається відігратись", - додав політолог.

"Ініціював обшуки начальник головного слідчого управління МВС Віталій Сакал. Вчора, окружний адмінсуд Києва прийняв до розгляду позов департаменту з люстрації про звільнення Сакала з посади. Позов готувала Тетяна Козаченко. А сьогодні вранці до неї прийшли підлеглі Сакала. Як там кажуть: "Совпадения? Не думаю". По-друге, підписала обшук суддя Фаркош, яка судила вчительку Ніну Москаленко, звільнила Кернеса з-під арешту", - зауважив Таран.

Нагадаємо, сьогодні у директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко проводився обшук.

Зараз ви читаєте новину «Почали обшукувати тих, хто завжди воював проти системи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути