середа, 18 грудня 2013 09:31

Платою за знижку на російський газ стане Угода з ЄС - Пинзеник

Платою за знижку на російський газ стане Угода з ЄС - Пинзеник
Віктор Пинзеник Фото: lenta-ua.net

Народний депутат від "УДАРу" Віктор Пинзеник припускає, що платою за газову знижку може стати не тільки газотранспортна система та енергетична безпека України, але й Угода про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба УДАРу.

"Дивна метаморфоза сталася у наших газових стосунках з Російською Федерацією, - зазначив Пинзеник. - Жорстка позиція щодо незмінності газового контракту до його закінчення завершилася раптом нечуваною "щедрістю": ціна знижена нібито на 130 доларів США".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська ГТС стала гарантією кредиту від Росії – Одарченко

Він зауважив, що треба буде дуже ретельно ознайомитися з текстами всіх підписаних документів, протоколів а також знати умови можливих усних домовленостей. "Бо ми вже одного разу отримали "харківську знижку", яка щороку оформлюється як наш, український, борг", - нагадав економіст.Політик зазначив, що все більше утверджується у припущенні, що платою за газову знижку стане українська ГТС та інші активи.

Пинзеник нагадав, що такі домовленості були майже погоджені наприкінці 2012 року. У такому випадку, на переконання народного депутата, платою стає не тільки газотранспортна система та енергетична безпека України, але й угода про асоціацію з ЄС. За його словами, ставши членом Європейського енергетичного товариства, Україна зобов'язалася не допускати зосередження продажу і транспортування газу в одних руках. "Вихід з енергетичного товариства унеможливлює підписання угоди з ЄС. А це - додаткова "плата" за газову знижку", - зазначив парламентар.

 

Зараз ви читаєте новину «Платою за знижку на російський газ стане Угода з ЄС - Пинзеник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути