вівторок, 16 серпня 2011 12:12

Після від'їзду Азарова з виставки книжки на ній подорожчали удвічі

Після від'їзду Азарова з виставки книжки на ній подорожчали удвічі

Уряд працюватиме над програмами для здешевлення українських книг.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров журналістам на брифінгу під час відкриття книжкової виставки в Українському домі, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Книжки коштують дуже дорого. Якщо порівняти, то ціни на окремі книги зрівнялися із зарубіжними. Це не годиться. Потрібно думати, як здешевити цей процес, що формує таку високу ціну", - сказав Азаров.

За його словами, він мав розмову з директором видавництва "Грані-Т".

"Він мені розповів, що відпускна ціна книги, наприклад, 27 гривень, у роздріб вона продається під 70. Чому 200% торгової накрутки? Це б'є і по видавцю, бо менше його книг купують, і покупцю, бо не кожен може купити", - наголосив прем'єр.

Азаров зазначив, що є низка питань, з якими треба розібратися.

"Видавець вважає, що вся біда у тому, що немає дистриб'юторів, немає грамотного торговельного бізнесу на книги. Треба створити ринкові умови для продажу книг. Вочевидь, треба думати про поповнення бібліотек. Умовно 20 тисяч бібліотек і 20 тисяч шкільних бібліотек. Якщо б ми обов'язко закупали по екземпляру для бібліотеки, то тираж становив би 20 тисяч і це було б рентабельно. Ми це робитимемо, коли розбагатіємо", - вважає він.

Зазначимо, що Азаров придбав книгу з творами Миколи Гоголя видавництва "Грані-Т"за 90 грн. Після від'їзду прем'єра вона вже коштувала 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Після від'їзду Азарова з виставки книжки на ній подорожчали удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути