пʼятниця, 22 березня 2013 13:34

Піскун через тиск емігрував за кордон - ЗМІ

Піскун через тиск емігрував за кордон - ЗМІ
ЗМІ пишуть, що Піскун, не чекаючи закінчення гучної кримінальної справи проти Тимошенко, покинув Україну. Фото: lenta.ru

Колишній генеральний прокурор Святослав Піскун покинув Україну разом із родиною і через своїх представників розпродає майно.

Про це Фокусу стало відомо з власних джерел.

Колишній прокурорський чиновник не з'являється на публіці майже п'ять місяців. Піскуна немає в телеефірі, він не дає інтерв'ю, мовчать його мобільні телефони. "Тричі генерального" давно не бачила охорона елітного котеджного містечка, де заслужений юрист має особняк. Із літа минулого року пустує будинок Піскуна в Ірпені. Крім того, він виставив на торги котедж в елітному закритому комплексі у центрі гірськолижного курорту "Буковель", який раніше не збирався продавати.

Як розповів виданню на умовах анонімності політик з оточення Святослава Піскуна, напередодні виборів генпрокурор запросив екс-генпрокурора у свій кабінет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піскун заграє з електоратом, декларуючи свою незгоду із політикою Партії регіонів - політолог

"Пшонка поставив умову: або визнаєш, що президент Ющенко дав вказівку закрити кримінальну справу проти Тимошенко, або сядеш за те, що закрив справу ЄЕСУ незаконно", - стверджує співрозмовник.

Раніше генпрокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю виданню заявив, що у разі обвинувального вироку Юлії Тимошенко у частині, де Піскун незаконно припинив кримінальну справу по ЄЕСУ, можна буде говорити про те, що у колишнього колеги "виникне процесуальний дискомфорт".

Можливо, проникливий політик вчасно зробив висновки і, не чекаючи закінчення гучної кримінальної справи, покинув Україну. Серед країн, куди він міг емігрувати, називають Іспанію, Францію та Ізраїль.

Святослав Піскун, з яким виданню вдалося зв'язатися, запевняє, що перебуває в Україні, але від особистої зустрічі відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Піскун через тиск емігрував за кордон - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути