понеділок, 18 березня 2013 18:17

ГПУ приховує від захисту Тимошенко інформацію про нових свідків у справі Щербання

ГПУ приховує від захисту Тимошенко інформацію про нових свідків у справі Щербання
Фото: comments.ua

Генеральна прокуратура відмовилась поінформувати захист Юлії Тимошенко, чи будуть викликатися на допит у суді нові свідки у справі про вбивство Євгена Щербаня. Про це повідомив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Я звертався з відповідною заявою до слідчого, щоб захисту повідомили чи будуть викликатися нові свідки, хто це може бути і коли? Але слідчий відмовився надати цю інформацію, пославшись на те, що суд вирішуватиме, чи викликати на допит свідків обвинувачення. Жодної конкретної інформації мені не надали", - сказав Плахотнюк.

Він зазначив, що захисту невідомо, які слідчі дії наразі здійснюються у цій справі і чи здійснюються слідство взагалі, бо "генпрокуратура веде справу дуже не прозоро".

Плахотнюк додав, що захисту надано лише 6 томів із понад 50 томів справи, оскільки  ГПУ відмовляється надавати інші матеріали у зв'язку з тим, що це може завадити слідчим діям.

"Для захисту, те що зараз відбувається у цій справі видається дуже дивним, адже 18 січня на прес-конференції ген прокурор Віктор Пшонка чітко заявив, що слідство у справі Щербаня завершено. Потім прокуратура намагалася якось довести що він це не казав, що його слова перекрутили, чи не правильно зрозуміли, але у мене є диктофон ний запис, на якому чітко зафіксовані слова генпрокурора", - зазначив Плахотнюк.

За його словами, терміни слідства у справі, вочевидь продовжили, оскільки сьогодні збігають відведені КПК два місяці на її розслідування, а повідомлення про її передачу до суду – досі не має.

"Справу можуть передати у суд і через тиждень і до літа, як про це говорила прокуратура, - і через рік. Я нічого не можу спрогнозувати", - підкреслив Плахотнюк.

Як повідомлялось, у справі про вбивство Євгена Щербаня, в причетності до організації якого підозрюють екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вже було допитано четверо свідків.

Нагадаємо, 4 березня захист Тимошенко оприлюднив відео, у якому Євген Щербань заперечує конфлікт з Павлом Лазаренком.

Як відомо, 18 січня Генеральна прокуратура заявила, що завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році. Тимошенко було "вручено підозру" в організації цього злочину.

Тимошенко заперечує свою причетність до вбивства та заявляє, що нові обвинувачення буде неважко спростувати в міжнародних судах.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ приховує від захисту Тимошенко інформацію про нових свідків у справі Щербання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути