пʼятниця, 14 грудня 2012 15:44

Пішов, щоб повернутися: "регіонали" вірять в повернення Хорошковського

Пішов, щоб повернутися: "регіонали" вірять в повернення Хорошковського
Владислав Лук'янов чекає повернення Хорошковського: він хороший менеджер державного рівня. Фото: glavcom.ua

Для "регіоналів" відставка першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського була в деякому сенсі несподіванкою. Однак, там все ще сподіваються побачити його на високих постах після розмови з президентом.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів "регіонал" Владислав Лук'янов.

"Якщо в тебе є якісь очікування і амбіції, то потрібно бути вірним тій команді, в якій ти працюєш. Навіть якщо є якісь особисті розбіжності. Я вважаю, що відносини в принципі повинні бути людськими і толерантними. Тому, такі заяви, якщо вже так говорити, б'ють і по людині, яка робить ці заяви. Це говорить про те, що жорсткість позиції потрібно зіставляти з поточною ситуацією. Якщо ми бачимо, що сьогодні існує проблема кризи світової економіки, що вона не обходить стороною і Україну, то навпаки - потрібно згуртуватися. Триматися один за одного і разом долати ці умови. У ситуації гострої кризи це не дуже добре", - прокоментував відставку Хорошковського "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичне формулювання відставки Хорошковського свідчить про тріщину у владі — експерт

Однак, Лук'янов каже про Хорошковського, як про дуже грамотного менеджера державного рівня.

"Напевно, у нього були якісь вагомі причини для такого вчинку. Тому, я б не став давати однозначну оцінку цьому питанню. У ньому багато суперечностей. Тому, що Хорошковський завжди відрізнявся принциповою та жорсткою позицією", - розповів політик.

"У певній мірі, для мене це стало несподіванкою, - додав він. - Але я не виключаю, що в президентській команді така людина залишиться і буде затребувана".

Так само Лук'янов упевнений, що відставка віце-прем'єра не пов'язана з його очікуваннями отримати більш високу посаду.

"Я не думаю, що питання в портфелях. Тут, швидше, мова йде про розбіжності в сфері економічної політики. Микола Азаров діє за принципом старим і древнім, який називається "не нашкодь". Тобто підтримка стабільності економічного розвитку. Він розуміє гостроту кризи і необхідність своєчасної виплати заробітних плат, пенсій, збалансованості процесу в цілому. Коли я спілкуюся з Валерієм Івановичем на економічні теми, то бачу його прихильником більш динамічного шляху розвитку. Але будь-яка динаміка завжди відрізняється і збільшенням ризиків в економіці. В даному випадку призначення прем'єр-міністра було в деякій мірі вибором стратегічного шляху. Бюджет-2013 є уособленням цієї політики. Я його охарактеризував, як "синиця в руці", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський пішов у відставку через Азарова

Відповідаючи на питання про те, чи є ймовірність, що Хорошковський знову повернеться на керівні посади, як це було після 2003 року, коли він також розійшовся в думках з Азаровим, "регіонал" сказав: "Я думаю, що якщо це відставка, то для того, щоб повернутися. Думаю, має відбутися розмова між Хорошковським і президентом України. Остаточним і вирішальним аргументом має бути практична порада президента".

Зараз ви читаєте новину «Пішов, щоб повернутися: "регіонали" вірять в повернення Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути