понеділок, 16 січня 2017 16:19

Підвищення пенсійного віку викликало реакцію в Кабміні

Підвищення пенсійного віку викликало реакцію в Кабміні

Уряд не зробить жодних кроків щодо підвищення пенсійного віку.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю "5 каналу".

"Немає ніяких зафіксованих зобов'язань підвищувати пенсійний вік. Цього немає ні в меморандумі з МВФ, ні в наших зобов'язаннях перед іншими інституціями. Хочу вам сказати, я переконаний, що нинішній уряд і нинішня влада не зроблять жодних кроків щодо підвищення пенсійного віку", - сказав він.

"Адже я просто всім нагадаю, підвищення пенсійного віку для жінок триває і зараз, поступово. І це є наслідком тої реформи, яку провели свого часу Янукович - Азаров 2011 року. Як ви бачите, підвищення пенсійного віку жодним чином позитивно не вплинуло на дефіцит бюджету Пенсійного фонду, він, порівняно з 2011 роком, суттєво зріс. Якщо тоді він становив приблизно 40 мільярдів гривень, то сьогодні це понад 140 мільярдів гривень дотації бюджету Пенсійного фонду. Тобто внаслідок підвищення пенсійного віку дефіцит бюджету Пенсійного фонду не зменшився, а збільшився", - зауважив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підвищуватимуть пенсії 2017-го

Проблема Пенсійного фонду полягає не в питанні підвищення пенсійного віку, а в низьких доходах, пояснив посадовець.

"Немає і не може бути в країні, де 50 процентів працевлаштованих громадян не платять податки або не платять їх в повному обсязі, високих пенсій. Не можуть бути високі пенсії у країні, де розмір легальних зарплат є абсолютно мізерний, бо пенсія – це похідна від зарплати. Тому ще раз вимушений наголосити на тому, що ми сподіваємося від підвищення зарплат в Україні, від підвищення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 гривень. З урахуванням й додаткового ресурсу до Пенсійного фонду України", - сказав Розенко.

За повідомленням ЗМІ, в останній версії меморандуму про співпрацю України з МВФ - новий термін проведення пенсійної реформи - кінець березня 2017 року. Чинний проект меморандуму передбачав прийняття закону про пенсійну реформу до кінця грудня минулого року. Цього не сталося, тому МВФ посилив вимоги.

Йдеться про поступове підвищення пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017, для жінок - на 6 місяців після 2021 року, до тих пір, доки для обох пенсійний вік не досягне 63 років - 2027 року.

Також передбачають підвищення робочого стажу до 25 років з січня 2017 року з введенням мінімального страхового стажу на рівні 16 років. Зараз необхідний робочий стаж становить 15 років з поступовим його підвищенням на рік, доки він не сягне 35 років 2036 року.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення пенсійного віку викликало реакцію в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути