пʼятниця, 19 жовтня 2012 13:33

Підписання коаліційної угоди УДАРу не вигідно з точки зору електоральних результатів - Чумак

Підписання коаліційної угоди УДАРу не вигідно з точки зору електоральних результатів - Чумак
Віктор Чумак: Всі питання, які записані в угоді, - застаріли. Фото: uipp.org.ua

Підписання угоди з Об'єднаною опозицією про створення демократичної коаліції у новому парламенті УДАРу не вигідно з точки зору електоральних результатів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, кандидат по мажоритарному округу від партії УДАР Віктор Чумак.

Він наголосив, що непідписання партією УДАР коаліційної угоди з Об'єднаною опозицією та "Свободою" є логічним кроком, бо це треба робити вже з урахуванням результатів виборів.

"По-перше, є нормальна світова практика, коли угода підписується на підставі результатів виборів, коли відомий переможець і яка партія друга. Тоді і є вже розуміння, яка програму підтримав виборець і на базі якої треба формувати угоду", - пояснив Чумак.

Він також нагадав, що Віталій Кличко неодноразово заявляв, що жодних угод, жодних коаліцій з Партією регіонів не буде: "Я думаю, що заяви політика на національному рівні достатньо для того, щоби чітко зрозуміти, які коаліції буде формувати партія УДАР у майбутньому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" про відмову Кличка - це крок, який перетворює його на союзника "регіоналів"

"Тим більше, я переконаний, що всі ці питання, які записані у коаліційній угоді — це питання вчорашнього дня. Так, вони актуальні і сьогодні, але все таки в коаліційній угоді треба ставити питання майбутнього. Треба дивитися, щоби коаліційна угода мала перспективу", - підкреслив Чумак.

Кандидат додав, що крім того, така пропозиція Об'єднаної опозиції є певною технологією — "заганяння партії УДАР у кут, щоб показати, що "ми змусили Кличка піти на нашу угоду".

"Вибори ще не закінчилися на сьогоднішній день. Політична конкуренція триває і вона триває до дня голосування. На сьогоднішній день для УДАРу це (підписання угоди) просто не вигідно з точки зору саме електоральних результатів. Тому це абсолютно нормальна, прозора позиція партії і Кличка, - наголосив Чумак. - На виборця УДАРу це вплину позитивно. Адже виборець УДАРу — це людина, яка трохи критично ставиться до старої опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборець "УДАРу" не хоче, аби Кличко був з Тимошенко і Тягнибоком - Карасьов

Водночас, для Об'єднаної опозиції подібний крок також був виправданий, переконаний Чумак. Він пояснив, що таким чином "Батьківщина" намагається мобілізувати свого виборця. "Якраз для Об'єднаної опозиції і "Свободи" це мобілізаційні моменти для їхнього виборця, який складає їхнє ядро. Бо їхні виборці якраз хочуть бачити після 5 років поневірянь різних коаліцій, якусь стійку організацію у майбутньому", - підсумував Чумак.

Зараз ви читаєте новину «Підписання коаліційної угоди УДАРу не вигідно з точки зору електоральних результатів - Чумак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути