понеділок, 23 травня 2011 17:03

Під Лук'янівським СІЗО просять свободу для політв'язнів

Під Лук'янівським СІЗО просять свободу для політв'язнів

Під Лук'янівським СІЗО триває акція під гаслом "Свободу політв'язням!" на підтримку ув'язнених активістів Ганни Сінькової та Сергія Костакова, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Ганна Сінькова утримується у СІЗО з 1 квітня - їй інкримінують наругу над могилою, що може загрожувати 5 роками позбавлення волі. Зокрема, причиною її арешту стала акція, яку Сінькова провела 16 грудня 2010 року - вона смажила яєчню на Вічному вогні у київському Парку Слави - таким чином мала на меті привернути увагу до проблем ветеранів Другої світової війни.

За словами її адвокати Олега Бондаренка, у камері активістка сидить разом з кримінальними злочинцями. Кілька днів тому на неї намагались чинити тиск оперуповноважені Печерського районного управління внутрішніх справ з метою, щоб вона зізналась у підпалі офісу Партії регіонів на Кловському узвозі.

"У цьому підпалі підозрюють не лише її, а всіх незгодних. Але шукають винного, тому вимагають й від неї, щоб вона сказала, що це вона зробила", - сказав Бондаренко.

Водночас, активісту антиподаткового Майдану Костакову інкримінують хуліганство - пошкодження авто. За словами члена правління Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) Олександра Місюри, утримання Костакова під вартою - це порушення Конституції.

"Костаков не збирається ухилятись від покарання суду та шкодити знову машини - могли б і відпустити. Його утримують під вартою, аби демонстративно покарати, щоб іншим було не повадно чогось вимагати від цієї влади. Доказів щодо його вини немає", - сказав Місюра.

В акції беруть участь близько 20-30 людей від Молодого Народного Руху, Конгресу українських націоналістів, КУПР. Перед учасниками виступають гурти "Вій" та "Тінь сонця".

Нагадаємо, раніше націонал-патріотичні організації міста Києва прийняли рішення відзначити у столиці День героїв 23 травня під Лук'янівським СІЗО, аби вшанувати всіх тих героїв, які "раніше карались за Україну на "Лук'янівці".

Зараз ви читаєте новину «Під Лук'янівським СІЗО просять свободу для політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути