середа, 05 лютого 2014 19:14

Під дію закону про амністію підпадають 259 осіб - Пшонка

Під дію закону про амністію підпадають 259 осіб - Пшонка
Фото: gazeta.lviv.ua
Звільненя від кримінальної відповідальності за новим законом про амністію стосується 259 осіб, які порушили громадський порядок під час масових акцій у Києві в січні поточного року.про це заявив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час спілкування з представниками центральних телеканалів, повідомляє прес-служба відомства.

"Під дію цього закону підпадають 259 осіб. Це особи, яким було оголошено про підозру у скоєнні злочинів. Із 150 осіб, до яких були застосовані арешти, в СІЗО залишається близько 70. По відношенню до інших учасників протистоянь були застосовані домашній арешт, в переважній більшості, а також особисте зобов'язання", - сказав генпрокурор.

Також Пшонка підкреслив, що зазначений закон, який діє з 2 лютого, містить чіткі вимоги щодо його виконання.

"Щоб виконати цей закон, необхідно виконати ті умови, які виписані в ньому. А це: розблокувати транспортні комунікації, розібрати барикади, звільнити приміщення в областях, де захоплені будівлі державних адміністрацій. Йдеться про звільнення всіх адмінбудівель у Києві. І тільки при виконанні цих умов, може бути задіяний процес реалізації закону", - сказав він.

Генпрокурор також зазначив, що якщо до 17 лютого не будуть виконані ці умови, то правоохоронні відомства, слідчі, прокурори, судді будуть діяти в рамках своїх повноважень так, як це передбачено Кримінальним кодексом і Кримінальним процесуальним кодексом України.

"Тобто, будуть розслідуватися кримінальні провадження, з обвинувальним актом направлятися в суд, будуть судові розгляди ... і рішення судів", - пояснив він.

Крім того, за його словами, закон не передбачає можливості часткового виконання умов, наприклад, тільки в окремих регіонах.

Нагадаємо, в прийнятому 29 січня законі прописані умови, виконання яких необхідне для звільнення демонстрантів. Так, учасники протесту повинні звільнити всі незаконно зайняті будівлі в Києві та інших населених пунктах України, а також допустити чиновників на робочі місця. Крім того, необхідно прибрати барикади з вулиці Грушевського в центрі столиці, а також звільнити інші вулиці, площі, провулки, бульвари, "крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту". Таким чином, мітинг на Майдані у відповідності з законом може продовжуватися. Закон почне діяти лише після того, як Генпрокуратура оголосить про виконання протестувальниками всіх умов. На це їм відводиться 15 днів.
Зараз ви читаєте новину «Під дію закону про амністію підпадають 259 осіб - Пшонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути