Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2013 18:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Під час допиту свідків у справі Щербаня на них були заведені кримінальні справи - Власенко

Під час допиту свідків у справі Щербаня на них були заведені кримінальні справи - Власенко
Власенко: "Допитані свідки - це люди, які були залежні і залишаються залежними від органів прокуратури". Фото: ipress.ua

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко має інформацію про те, що у відношенні Ігоря Мар'їнкова і Сергія Зайцева на момент їх допиту в Генпрокуратурі у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, були порушені кримінальні справи.

"Ми зараз отримуємо величезний обсяг інформації про свідка Мар'їнкова і свідка Зайцева. Виходячи з наявної інформації, на момент їх допиту навесні 2012 року щодо них були порушені непоодинокі кримінальні справи. Тобто це люди, які були залежні і залишаються залежними від органів прокуратури", - сказав Власенко на брифінгу в середу.

За його словами, зокрема, у відношенні Зайцева справи порушувалися у зв'язку з ухиленням від сплати податків.

Власенко також підкреслив, що захист Тимошенко домагається допиту свідків захисту у справі Щербаня в судовому засіданні на стадії досудового слідства так само, як зараз допитуються свідки звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить єврокомісарів проконтролювати її доставку в суд

"Ми вимагаємо допиту свідків захисту точно в такий спосіб, як допитуються зараз свідки звинувачення", - сказав Власенко.

Він зазначив, що клопотання, подані захистом, є дзеркальною копією клопотань, які подавала Генпрокуратура.

"Ми подали слово в слово таке ж клопотання, як подавала прокуратура з таким же точно обгрунтуванням, слово в слово, кому в кому, крапка в крапку. І я хочу подивитися, як найчесніший і найсправедливіший у світі Печерський районний суд під керівництвом видатного юриста сучасності, члена Вищої ради юстиції Інни Олексіївни Отрош, відреагує на наше клопотання", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Під час допиту свідків у справі Щербаня на них були заведені кримінальні справи - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути