пʼятниця, 13 квітня 2012 13:46

Спецтема: Великдень

Перший канал транслюватиме Великдень з Москви. Арфуш вже відхрестився

Перший канал транслюватиме Великдень з Москви. Арфуш вже відхрестився
Арфуш каже, що не вирішує, коли ставити трансляції із церков. Фото: p-p.com.ua

Те, що на Великдень Перший національний канал транслюватиме богослужіння із церков Московського патріархату, а відео із УПЦ покаже тільки о 4 ранку, викликало велике обурення серед українців.

Про це у своему блозі на Українській правді пише віце-президент Української PR-ліги Олег Медведєв.

"Вперше за всю історію незалежності, протягом якої і склалася традиція подібних трансляцій, державне українське телебачення протягом цілої години крутитиме службу із Москви, із Храма Христа Спасителя, неначе її не покажуть російські канали", - обурюється Медведєв.

Експерт налогошує на тому, що трансляції із Храмів УПЦ Арфуш і Бенкендорф відвели найгірший час ефіру, о 4 ранку, тоді як "протягом 20 хвилин канал зробить прямі включення із служб в 3-3 храмах різних конфесій, після чого торжество московського православ'я триватиме майже цілих дві години: аж до другої ночі час віддано Лаврі, тобто МП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший Національний канал перетворюється на "смітник дешевих московських субпродуктів" - опозиція

Але заступник президента Національної телекомпанії України Валід Арфуш говорить, що це не він вирішує, коли ставити трансляції із церков.

"Цим займається наша новинна служба, вам краще звернутися туди. Я цим не займаюся, це не моя компетенція", - розповів Арфуш у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Чесно, я насправді не знаю, хто це вирішив", - зізнався заступник президента. - Те, що у нас на каналі йде трансляція з церкви - це нормально для Першого національного. А з якої церкви це робиться - це вже не моя компетенція", - каже Арфуш.

В той же час, сам Валід Арфуш ходить до Ільїнської церкви, що на Подолі, і вважає, що не важливо до якого Патріархату належить той чи інший храм.

"Я ходжу в українські церкви, це Іллінська церква на Подолі, ну з різних причин: перша - це та, що вона знаходиться біля мого будинку, мені добре в цій церкві. Але я ніколи не замислююсь, коли ходжу до церкви, якого вона патріархату, мене особисто це мало хвилює. Тому, що я ходжу до церкви не через якусь прихильність, а через свою нужду", - підсумував Валід Арфуш.

Зараз ви читаєте новину «Перший канал транслюватиме Великдень з Москви. Арфуш вже відхрестився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

627

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути