четвер, 17 травня 2012 18:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Павловський розповів, як перелякані тюремники пишуть на листочках, чому знімають Тимошенко

Павловський розповів, як перелякані тюремники пишуть на листочках, чому знімають Тимошенко
Андрій Павловський попередив, що "відео-оператори" Тимошенко будуть покарані. Фото: gazeta.ua

У парламентській фракції "БЮТ-Батьківщина" попереджають, що працівники пенітенціарної служби, які виконують "злочинні накази Адміністрації президента" щодо відеоспостереження за Юлією Тимошенко, будуть суворо відповідати за законом.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат-бютівець Андрій Павловський.

"Якось не по-людськи це все. Я розумію, що комусь треба задовольнити свій тваринний інстинкт, тому вони поставили відеокамери і все записують", - відзначив парламентарій.

Він нагадав, що Тимошенко, окрім того, що є лідером опозиційної партії та колишнім прем'єр-міністром - насамперед жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "БЮТ-Батьківщина" заради Тимошенко залишила сесійну залу ВР

"А ці покидьки беруть і знімають її прямо у кабінеті лікаря, у процедурній або маніпуляційній кімнаті. Як це можна робити? Це навіть з суто людської точки зору в ніякі ворота не лізе. Такі дії можна розглядати як знущання та катування. Як під час таких дій почуває себе психологічно Юлія Тимошенко? Вона ж публічна людина", - наголосив Павловський.

Саме тому, за словами бютівця, його фракція вимагає від генпрокурора Віктора Пшонки припинити "це катування" і зняти відеоспостереження з процедурної та маніпуляційної кімнат лікарні, де перебуває Тимошенко.

На запитання, чи влада виконає вимоги опозиціонерів, політик сказав: "Не все від нас залежить. Ми передали відповідні звернення і до міжнародного співтовариства, і до послів західних країн. Думаю, разом європейська спільнота та українська опозиція зможуть дотиснути владу, щоб вона хоча би по-людськи почала ставитись до Юлії Володимирівни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко використовують для торгів з Європою - Павловський

Павловський наголосив, що можна не любити або навіть ненавидіти когось, але у будь-якому випадку необхідно залишатись людьми.

"Я розумію, що тюремникам дають зверху команди. Коли ми з ними зустрічаємось один на один, вони очі до гори закатують і пишуть на листочках: "Від нас нічого не залежить. Це ми наказ від Адміністрації президента отримали". Але знаєте, колись судили у Нюрнбергу фашистів. Так хай потім не розповідають і на "Гітлера" не посилаються. Ти ж виконував злочинний наказ, а міг же і не виконувати. Значить, будеш відповідати по закону", - попередив бютівець.

Водночас на уточнювальне запитання про те, чи планує фракція БЮТ і завтра блокувати трибуну ВР, він відповів: "Подивимось по ситуації, чи буде Пшонка, чи хтось з тюремників доповідати з цього питання. Після того на засіданні фракції приймемо відповідне рішення", - резюмував Павловський.

Зараз ви читаєте новину «Павловський розповів, як перелякані тюремники пишуть на листочках, чому знімають Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути