вівторок, 17 січня 2012 12:58

Павловський пояснив, чому у сутичках 24 серпня винна міліція

Павловський пояснив, чому у сутичках 24 серпня винна міліція

Винуватцями конфлікту між учасниками ходи і міліцією під час святкування у Києві Дня незалежності 24 серпня визнали правоохоронців.

Про це говориться у звіті Тимчасової слідчої комісії у парламенті, що займалась розслідуванням інциденту.

"Було рішення Київського апеляційного суду, що обмежило проведення масових акцій і рух їх учасників. У переліку було близько 10 вулиць у центрі міста, по яких не можна було йти. Однак вул. Володимирська не була у переліку, визначеному судом. Таким чином суд дозволив мирну ходу демонстрантів по цій вулиці. Крім того до рішення суду був лист на ім'я міськадміністрації з підписом голови Київської міліції пана Крикуна, який пропонував здійснити ходу по вул. Володимирській. Тобто було дві законних підстави — рішення суду і лист", - розповів нардеп від БЮТ-"Батьківщини" і член ТСК Андрій Павловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов: міліція на День незалежності діяла дуже гуманно - вона зупинила кровопролиття

На його переконання, конфлікт спричинили саме непродумані дії київської міліції.

"Коли почався рух, то не зрозуміло як і за чиїм наказом біля Будинку вчителя вулицю перекрили залізними щитами. Вийшло, що саме міліція порушила рішення апеляційного суду. Навіть київський прокурор, який приходив на засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, визнав, що працівники міліції перевищили свої службові повноваження. Проте міліція впирається і не хоче цього визнавати. Звичайно, якщо визнають, то доведеться нести відповідальність. Міліція повинна забезпечувати рішення суду, а не порушувати його", - наголосив депутат.

За словами Павловського, комісія збиралась тричі. Туди офіційними листами запрошували представників міліції, але ніхто не з'явився.

ФОТОРЕПОРТАЖ: День незалежності: Янукович дякував Богові, згадував Святого Володимира та клав квіти

"Тобто повністю знівелювали роль Верховної Ради. Це замкнуте коло. Міліція порушує, а її прикриває прокуратура", - зазначив він.

Павловський вважає, що рано чи пізно режим буде змінено.

"Цього разу пробачати, як після "помаранчевої" революції, не будемо. Той, хто порушував конституційні права громадян і не виконував рішення судів, повинен бути покараним", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Павловський пояснив, чому у сутичках 24 серпня винна міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути