понеділок, 10 вересня 2012 20:50

Партія регіонів збирає дані про підкуп виборців опозицією – Богословська

Партія регіонів збирає дані про підкуп виборців опозицією – Богословська
Фото: westua.net

"Регіоналка" Інна Богословська вважає, що політики можуть законно дарувати подарунки виборцям.

Про це вона розповіла в ефірі 5 каналу.

"Вішати ознаку підкупу виборців треба  лише тоді, коли закон дозволяє. Закон дозволяє  подарунки до 17 гривень. Щоденники і футболки можуть коштувати до 17 гривень. Футболка із зображенням депутата – не обов'язково якісна футболка. Це може бути сезонна футболка і це дозволяє закон", - розповіла Інна Германівна.

Відповідаючи на питання ведучого про те, чому українські суди визнають порушення закону про вибори тільки у окремих випадках, Богословська відповіла: "Якщо ми хочемо щоб суди працювали, то давайте будемо їм давати можливість використовувати  закон, як там написано. Якщо суди визнають і мотивують своє рішення, що це є підкуп, то треба погодитись з тим, що це законно і правильно.  Я,як юрист, можу сказати – що є межі, які можна обійти, а є які не можна".

Також Богословська наголосила, що у виборчому процесі беруть участь не тільки політики, але й самі виборці, а вони часто ніяк не реагують на факти підкупу.

"За 2-3 роки неможливо перебудувати суспільство, яке звикло до подвійних стандартів. Тому відношення до цього таке. Виборець не продажний.  У виборах приймає участь  як кандидат, так і виборець. І якщо виборець на це закриває очі… Вони звикли до цього за 20 років, і перебудувати їх неможливо", - вважає політик.

На закид опонента у студії Юрія Гримчака про те, що на сьогодні Партія регіонів є найбільшим порушником закону про вибори, політик відповіла: "Це не правда. Ми збираємо інформацію про те, як ваші мажоритарними підкуповують виборців, і все це буде подаватися. Ми не подаємо зараз, бо це тактика передвиборчої кампанії. Ця кампанія проходить зараз значно чистіше, ніж інші в Україні".

Після того, як у студії показали ролик про те, як син прем'єр-міністра Миколи Азарова підкуповує виборців, Богословська додала: "Якщо це дійсно так, то це є порушенням. Але після того, як це буде доведене судом.   Зараз дуже багато провокацій.  Тому йдіть до суду – доводьте".

Нагадаємо, що суд не визнав факт роздачі продуктових наборів сином Миколи Азарова підкупом. Позов подавала опозиція.

 

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів збирає дані про підкуп виборців опозицією – Богословська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути