середа, 12 червня 2013 09:11

Парадокс полягає в тому, що і блокування Ради, і "виїзні" засідання наносять удар по іміджу країни — експерт

Парадокс полягає в тому, що і блокування Ради, і "виїзні" засідання наносять удар по іміджу країни — експерт
Фото: ua.golos.ua

Негативний вплив на європейську інтеграцію України має як і відсутність роботи парламенту, тобто блокування його опозицією, так і його робота, коли це виливається у "виїзні" засідання.

Таку думку Gazeta.ua висловив професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Парламент — це місце знаходження компромісів. Якщо парламент не може функціонувати в нормальному режимі, то це свідчить про те, що в державі щось не спрацьовує. Основна відповідальність — на позиції сильного", - наголосив він.

Водночас, на його думку, те, що парламент періодично заблокований свідчить про те, що "опозиція змушена так робити, бо її не чують, тому у неї немає іншого захисту."

Окрім того, професор кафедри політології Києво-Могилянської академії переконаний, що під прикриттям "позачергового засідання", яке запропонував провести президент Віктор Янукович, можуть повторитися "виїзні" засідання.

"Якщо говорити про позачергове засідання, то що мається на увазі під цим. Чи буде воно проводитися в стінах парламенту, чи це буде як тоді (на "виїзному" засіданні — ред.)", - додав експерт.

Також, за його словами, в такій ситуації навколо роботи парламенту "є парадокс". "Для європейської інтеграції потрібно, щоб парламент працював (він і так просто має працювати), але якщо він проводить свої "виїзні" засідання за межами Верховної Ради, то це великий удар по іміджу України, та європейській інтеграції також", - наголосив Гарань.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович пропонує провести позачергову сесію Верховної Ради, якщо її і далі блокуватимуть опозиційні сили.

Як повідомлялося раніше, 4 квітня парламентська більшість провела альтернативні засідання парламенту на вулиці Банковій, де прийняла ряд законів і перерозподілила більше 6 млрд.грн. з бюджету. Опозицію на засідання не пустили. "Регіонали" керувалися регламентом парламенту, що допускає виїзні засідання. В опозиції кажуть, що збори "регіоналів" були незаконними і обіцяють в майбутньому вирішити це питання на рівні Генпрокуратури. Спікер Ради Володимир Рибак підписав ухвалені закони і направив главі держави, який також підписав частину з них.

Зараз ви читаєте новину «Парадокс полягає в тому, що і блокування Ради, і "виїзні" засідання наносять удар по іміджу країни — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути