вівторок, 24 вересня 2013 22:47

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Стосунки України із Росією давно не добросусідські, вони достатньо жорсткі - експерт

Стосунки України із Росією давно не добросусідські, вони достатньо жорсткі - експерт
Фото: epochtimes.com.ua

Політтехнолог Денис Богуш переконаний, що стосунки між Україною та Російською Федеарцією давно не добросусідські.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"На даний момент вони можуть говорити що завгодно. Тим паче нас є спільний договір між Росією та Україною, у нас ратифікована зона вільної торгівлі в рамках СНД, і у нас є ще низка домовленостей із РФ, - наголосив він.

Водночас, експерт переконаний, що фактично ці заяви не впливають на ситуацію, адже вони лише віддзеркалюють поточні стосунки: "Поки вони просто говорять, що не будуть стратегічними партнерами, це їхнє побажання. Ми ж їх не змусимо до цього, це їхнє рішення".

"А те, що Росія вела торгівельну та інформаційну війну з Україною, це що, добросусідські стосунки? Одна справа підписати папери, а інша справа – що відбувається на митниці. Вони давно не добросусідські, вони достатньо жорсткі. Ми давно знаходимося в жорстких, конкурентних стосунках. А те, що зараз звучить – то це лише підтвердження того стану, який є", - наголосив Богуш. "Реагувати дуже жорстко треба на події в Азовському морі, наприклад", - сказав він, додавши, що "міжнародна політика та дипломатія – дуже тонка річ. А те, що ми зараз програємо – факт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям потрібна інформаційна кампанія про Євросоюз

Вчора прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що у разі укладення угоди України з ЄС особливий партнерський режим України з Росією закінчиться. Зазначив, що на двох стільцях, як хоче українське керівництво, "сидіти не вийде". І пригрозив "нехай спробують продати свою продукцію в Європу".

"Це ніякий не ультиматуми, абсолютно. Ми дуже раді тому, що на сьогоднішньому засіданні Вищої євразійської економічної ради на рівні глав урядів були присутні наші спостерігачі - Україна і Киргизстан", - сказав Медведєв. Він підкреслив, що якщо говорити про ту стадію, на якій знаходиться Україна в інтеграційному процесі, то оцінка російської сторони полягає в тому, що "як тільки Україна підпише договір про асоційоване членство з Європейським Союзом вона і де-юре і де-факто практично закриє для себе можливості повноцінної участі в МС".

В свою чергу, директор Департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Україна залишаеться членом зони вільної торгівлі в рамках СНД і Угода про асоціацію не може якось змінити цього статусу.

Зараз ви читаєте новину «Стосунки України із Росією давно не добросусідські, вони достатньо жорсткі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

117

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути