вівторок, 29 липня 2014 17:31

"Від Авакова про реформу в міліції не чув жодного слова" - екс-слідчий

"Від Авакова про реформу в міліції не чув жодного слова" - екс-слідчий

По мірі звільнення міст від терористів на Донеччині та Луганщині треба звільняти усіх міліціонерів.

Про це у інтерв'ю Gazeta.ua розповів колишній слідчий та екс-нардеп Павло Жебрівський.

- Жителі Алчевська Луганської області мені розповідають про плюси "лугандонії" (Луганська народна республіка — Gazeta.ua), - каже він. - Знищили наркодилерів і у місті немає наркотиків та задіяли людей на підпитку, їм дають лопати в руки, щоб копали окопи. Це подобається старшим, прорадянськи налаштованим людям, бо якийсь порядок. Через це у Алчевську 60% людей - за Україну, а іншим 40-ка відсоткам подобається "лугандонія". Тому, якщо не змінимо систему управління, то проукраїнських настроїв на звільнених територіях не буде. Не завоюємо серця східняків.

З чого починати? Як зберегти керованість на звільнених територіях?

- Розпочинати з адміністрації, далі — з міліції. Вже потім з судів. Перше, головою райдержадміністрації потрібно призначити патріотичного офіцера — це з Національної гвардії, армії. Друге, на Донеччині та Луганщині звільнити усіх міліціонерів. Бо 99,9% - зрадники, або боягузи. На окупованій "лугандонами" території, даїшники продовжують брати хабарі. Серед них немає патріотів, вони ненавидять усе українське. Даїшники зупиняють машини з продуктами для військових і питають: "Ти куди і якого біса везеш? Для цього є держава, нехай фінансує".

Міліціонерів звільняти відразу чи проводити поступові кадрові чистки?

- Звільняти всіх і відразу, по мірі звільнені міст і населених пунктів. Когось залишати — це розбещувати нових працівників.

Де брати нових фахівців?

- На партрульно-постову і дорожно-партульну службу — з Нацгвардії. Вони можуть виконувати поліцейські функції, а за цей час набрати нових людей. В розшук брати хлопців, які вийшли на пенсію, не витерпіли цього всього. 50-річні підучать молодь. Слідчими і дільничими треба брати тих, хто не спаскудився при Януковичі. Іншого виходу немає, бо чесного міліціонера в Україні можна порахувати на пальцях. Такі ходять у стоптаних туфлях і рваних штанях. Тому треба підвищити зарплати. Бо міліціонери не зможуть жити на зарплату тисячу чи тисячу вісімсот гривень. Навіть патріот, який поживе так два-три місяці почне брати хабарі.

За оцінками МВС, на Донеччині треба 20 тисяч міліціонерів.

- Насправді, їх треба скоротити на третину. Така кількість міліціонерів не потрібна. Треба об'єднати дорожно-патрульну і патрульно-постову службу. Для цього міністр внутрішніх справ повинен розуміти, яким чином втілити реформу в міліції, а не "фейсбучити". Аваков пробує "прогнати" на детекторі брехні міліціонерів. Вибачте, якщо "проганяти" всіх, то треба звільняти всіх — від міністра до сторожа.

У Авакова немає розуміння, як проводити реформу?

- Від нього про реформу в міліції не чув жодного слова.

Якщо зрадників-міліціонерів звільнятимуть, яка далі щодо них має бути політика держави?

- Парламент повинен прийняти закон, який передбачає, що люди, які брали участь у "ДНР" і "ЛНР" у майбутньому не можуть бути обраними і займатися державною службою.

Зараз ви читаєте новину «"Від Авакова про реформу в міліції не чув жодного слова" - екс-слідчий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути