середа, 04 грудня 2013 02:17

"Обережно, провокатор!" - у Київраді схопили п'яного "Луценка"
11

Фото: Фото: Денис Тимошенко

У будівлі Київської міської державної адміністрації (КМДА) велелюдно — там збирають підписи за відставку уряду Миколи Азарова. Також виловлюють провокаторів та виводять їх на двір.

Прямо посеред сесійної зали, де колись засідали столичні чиновники, стоїть стіл. Усі охочі підходять, залишають свої дані й ставлять підписи під вимогою щодо відправлення Кабінету міністрів у відставку.

"Ми почали збір 2 грудня. Тільки за перші 10 хвилин назбирали понад 2 тисячі підписів. Скільки всього зібрано зараз, сказати важко. Люди постійно підходять", - говорить активіст ВО "Свобода" Володимир.

Тут же, у залі стоять довгі столи. На них розставлено тарілки із бутербродами, цукерками, печивом. Жінки-волонтери у халатах, рукавичках та масках наливають чай, каву, воду. Можна спокійно підійти і перехопити.

Усюди вздовж стін розкладені матраци, каремати, спальники — на них відпочивають і сплять люди. Загальна атмосфера спочатку нагадує часи помаранчевої революції.

Проте біля входу до КМДА чується галас. Там зібрався натовп мітингувальників, який оточив чоловіка середнього віку. У нього червоне обличчя і пронизливий погляд.

Його схопили усередині будівлі, коли він вчинив скандал із кількома мітингувальниками. Чоловік навіть дістав наручники й встиг вдягнути їх на руки двом своїм опонентам.

"Це підісланий провокатор. Він ще й п'яний!" - вигукує охоронець Київміськдержадміністрації.

У свою чергу чоловік пояснює, що він такий як і всі тут присутні.

"Ніякий я не провокатор. Я нічого не пив", - відповідає спокійно, уважно вдивляючись в обличчя присутніх. Журналістка, яка стоїть навпроти його обличчя, морщить носа і махає рукою.

На вимогу показати документи дістає карточку клієнта гіпермаркета "Метро", водійські права. Дає їх у руки першому ліпшому. На них написано, що його звуть Луценко Сергій Миколайович.

"Підроблені документи. Хіба людина стала віддавати у чужі руки ось так легко свої документи? - зауважує один із мітингувальників.

Потім "Луценко" показує свою ліву руку — вона спухла. Каже, що його побили мітингувальники. Водночас пальці на його правій руці виявляються також сині. Схоже, що він ними когось бив.

Уже пізно ввечері зустрічаємо "Сергія Луценка" біля одного з проходів на Євромайдан. На його куртці вже з'явились наліпки "Я тут не за гроші".

На запитання, як його самопочуття, починає голосно відповідати: "Півдня навколо мене водили хороводи. У міліцію здали. А я такий же як і ви — за євроінтеграцію!"

Дехто стверджує, що бачив цього чоловіка ще під час мітингів опозиції на Європейській площі. Тоді він себе називав депутатом.

Зараз ви читаєте новину «"Обережно, провокатор!" - у Київраді схопили п'яного "Луценка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути