вівторок, 14 травня 2013 13:33

Опозиція не зможе очолити соціальний вибух, що назріває - Чемерис

Опозиція не зможе очолити соціальний вибух, що назріває - Чемерис
Володимир Чемерис: протестні настрої наростають і без допомоги опозиції. Фото: lb.ua

Опозиція не змогла запропонувати українцям реальних соціально-економічних змін. Саме тому у людей немає об'єктивних причин виходити на фінальну акцію "Вставай, Україно!" у Києві 18 травня.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів громадський діяч Володимир Чемерис.

"Я не піду на цю акцію. 18 травня я буду за межами Києва, а якби був тут, то теж не пішов би. Я намагаюся відвідувати якомога більше акцій, бо коаліція "За мирний протест" проводить моніторинг дотримання свободи зібрань. Я намагаюся бути на тих акціях, де можливі якісь протиправні речі з боку влади. Тут я не передбачаю жодних репресій і заборон", - пояснив активіст.

Чемерис упевнений, що у опозиції вистачить фінансового та організаційного ресурсу, щоб зібрати кілька десятків тисяч людей з усієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиціонери закликають людей вставати, а самі не хочуть"

"Але очевидно, що ця акція нічого не змінить у країні. Люди приїдуть, погуляють і розійдуться. Питання у тому, що опозиція не змогла запропонувати українцям якихось соціальних реформ. Українці вже бачили цю опозицію при владі, тому люди на її заклики не вийдуть. Ця акція, яку в народі вже називають "морковною революцією", і останній етап якої відбудеться 18 травня, буде справді фінальною. В українців, яким набридла влада, але які не підтримують і опозицію, безсумнівно, немає причин виходити на цю акцію протесту", - вважає він.

Втім, за словами експерта, протестні настрої в Україні наростають.

"За нашим моніторингом, з початку 2013 року усе більше і більше відбувається соціальних протестів. Але вони проходять без політичної складової. В Україні назріває вибух, але з очевидних причин опозиція його очолити не зможе. Поки що люди виходять на протести щодо окремих соціальних питань, але скоро це все може з'єднатися у єдиний потік. Думаю, це відбудеться достатньо скоро", - пророкує активіст.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не зможе очолити соціальний вибух, що назріває - Чемерис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути