понеділок, 20 травня 2013 17:00

Опозиціонерам радять провести соцопитування по єдиному кандидату

Опозиціонерам радять провести соцопитування по єдиному кандидату
За словами експерта, зараз озвучувати єдиного кандидата від опозиції було б нісенітницею та дурницею. Фото: radiosvoboda.org

Декларація, яку оприлюднила опозиція на мітингу 18 травня, визначила рамки поведінки "Батьківщини", УДАРу та "Свободи".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"Тут немає великих плюсів чи мінусів. Це констатація тих правил, за якими вони діятимуть - не більше того. Тому я не розумію, чому навколо цього стільки шуму. Мета цієї акції була зовсім інша. Мітинг показав інші плюси та мінуси як влади, так і опозиції, включаючи провокації та бійки. Декларація як раз не була основним та завершальним мотивом того, для чого 18 травня у Києві збирали людей", - зазначив він.

За словами експерта, зараз озвучувати єдиного кандидата від опозиції було б нісенітницею та дурницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не називає єдиного кандидата, аби той не став мішенню?

"Для інтересів країни - це не може бути правильним. Що значить, зібралося троє і вирішили, що буде саме такий кандидат? А чому саме це прізвище? Чи хочуть бачити саме цю людину виборці, за яку вони будуть голосувати, бо є противниками нинішньої влади? Між кандидатами має бути конкуренція. Ще є час для того, аби кожен із них себе проявив таким чином, щоб напередодні виборів уже було зрозуміло, кого більше підтримують громадяни країни. Бо зараз в Україні немає політичних чи бізнесових зірок. Повна сірість. Тому коли зараз будуть призначати єдиного кандидата, так продовжуватиметься і надалі. Країна без конкуренції всередині нікуди не рухається", - наголосив Бала.

Політолог вважає, що варто було б провести праймеріз, аби визначити такого кандидата.

"Найкраще, аби було проведено серйозне соціологічне опитування. Воно повинно визначити, за яких умов кандидат від опозиції має шанси на перемогу - чи то в першому турі, чи в другому. До цього треба підходити професійно, а не просто так говорити і чогось вимагати", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонерам радять провести соцопитування по єдиному кандидату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути