понеділок, 20 травня 2013 14:29

Експерт: Опозиції не варто зараз давати козир владі, називаючи єдиного кандидата на 2015

Експерт: Опозиції не варто зараз давати козир владі, називаючи єдиного кандидата на 2015
Олексій Гарань Фото: glavcom.ua

До виборів президента 2015 року лишається багато часу, тому називати ім'я єдиного кандидата від опозиційних сил було би завчасно.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Позитивом є те, що вони будуть координувати свої дії під час кампанії, що опозиційні сили обов'язково підтримають єдиного кандидата в другому турі. Поки всі проблеми, які виникають, зараз вирішуються. Навіть, всупереч прогнозам, що вони всі пересваряться", - висловив думку експерт.

Окрім того, за його словами, погано, за що нинішньої домовленості, "оскільки вона говорить про другий тур, виникає можливість, що вони почнуть змагатися між собою в першому турі, що може призвести до реалізації одного із сценаріїв, які пропонуються на Банковій".

Також, за його словами, зараз "Банкова пропонує сценарій поляризації країни, тобто можливо, виведення в другий тур лідера ВО "Свобода"Олега Тягнибока".

Проте, експерт наголосив, що до виборів президента 2015 року лишається багато часу, тому називати ім'я єдиного кандидата, він вважає завчасним.

"До виборів лишається майже три роки. Можливо, зараз називати ім'я єдиного кандидата — передчасно, аби не давати козир владі. Ми не знаємо, яка буде динаміка рейтингів, ми не знаємо, чи буде в тюрмі перебувати Юлія Тимошенко. Тобто ситуація лишається відкритою", - підкреслив він.

"Звичайно, було би краще, якби вони сказали, що ми будемо в першому турі будемо висувати єдиного кандидата, але ця невизначена ситуація лишає простір для маневру, в тому числі, для лідерів опозиції", - резюмував він.

Нагадаємо, 18 травня у Києві під час загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!" "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" підписали Декларацію про координацію дій в боротьбі з режимом Януковича, яку Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

В ній говориться, що якщо режим Віктора Януковича протисне перехід до обрання президента в один тур, опозиція визначить єдиного кандидата вже в першому турі.

У Декларації підкреслюється, що опозиційні сили узгоджуватимуть дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – "починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення".

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Опозиції не варто зараз давати козир владі, називаючи єдиного кандидата на 2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути