субота, 20 квітня 2013 19:15

Опозиція запрошує Папу Римського на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі

Опозиція запрошує Папу Римського на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі
Папу Римського Франциска чекають в Україні. Фото: itar-tass.com

Група опозиційних депутатів Верховної Ради пропонує запросити на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі Вселенського Патріарха Варфоломія і Папу Римського Франциска. Про це йдеться в проекті постанови "Про організацію та проведення заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі", зареєстрованому у Верховній Раді, повідомляє Тиждень.ua.

Документ рекомендує також "включити представників депутатських фракцій" до складу оргкомітету з відзначення 1025-річчя хрещення Русі.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту постанови, "Святий апостол Андрій Первозванний першим пробудив віру Христову на півдні України, в Тавриді. На валах страбонового Херсонеса вперше на нашій землі звучало Євангеліє. За часів Римської імперії в Херсонесі мученицькою смертю закінчили свій земний шлях двоє Пап - святий Климентій і святий Мартін Сповідник ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Оболоні не дали католикам побудувати свою церкву: за палиці взялись навіть діти

Тому, зазначають автори документа, запрошення Вселенського Патріарха і Папи Римського "дозволить належним чином відзначити в Україні 1025-річчя хрещення Русі-України".

Під проектом підписалися народні депутати Хміль, Васюник, Кубів, Дубневич, Гінка, Котеляк, Курпіль, Парубій.

Нагадаємо, в березні 2013 предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) запросив новообраного Папу Римського Франциска відвідати Україну з нагоди 1025-річчя Хрещення України.

Пізніше посольство України при Святому Престолі у Ватикані та апостольська нунціатура в Україні виключили візит Папи Римського в Україну найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція запрошує Папу Римського на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

177

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути