четвер, 21 березня 2013 13:54

Опозиція та влада не призначають вибори у Києві, бо не мають гідних кандидатів - експерт

Опозиція та влада не призначають вибори у Києві, бо не мають гідних кандидатів - експерт
Фото: ukr.obozrevatel.com

Опозиція та влада не призначають вибори у Києві, бо ні ті, ні інші не мають гідних кандидатів. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Дві сторони: і опозиція, і влада не мають зараз достойних кандидатів на пост глави Київради. Опозиція обирає між Кличком, Порошенком та Тягнибоком і не знає хто може перемогти. Турчинов уже пробував, Яценюк не хоче, бо готується до президентської кампанії. У Тягнибока - непогані шанси, але ж також не можна. Львів'янин, який стає мером Києва — це якось не природно. Порошенко — енергійний політик. Але йому потрібна підтримка усього опозиційного блоку. Поки такого немає. Балотуватимуться і Ляшко, і Черновецький, і Катеринчук. Охочих буде багато", - каже він.

Небоженко наголошує, що й влада розуміє, що голова КМДА Олександр Попов не переможе на виборах мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак оголосив перерву у ранковому засіданні

"Будь-які вибори в Києві стануть тренування ненависті до Партії регіонів. Отже владі потрібно шукати якусь нейтральну істоту, а її немає. Тому всі тягнуть, нікому ці вибори грубо кажучи не вигідні", - зазначає політолог.

Однак він підкреслює, що таке затягування — не вічне, бо проблема залишається.

"Незабаром закінчується термін повноважень Київради. Це означає, що Київрада не зможе підписувати документи і голосувати по землі, бюджету та інших важливих питаннях. Це буде кримінал. Ситуація досить серйозна: з одного боку можна якомога довше відвести вибори мера, адже є голова адміністрації Попов, який виконує його функції. З іншого ж - потрібно обов'язково проводити вибори до Київради, бо термін її повноважень закінчується. А їх найкраще поєднати із виборами мера. То ж адміністрації у будь якому випадку слід вирішувати цю проблему терміново. Адже місто не можна залишити без повноправної міськради і без мера тим паче. Адміністрація не може підписувати документи замість міськради", - сказав він.

Політолог вважає, "якби і одна, й інша сторона визначилась із кандидатом, то й справа б дуже швидко пішла".

"Протягом місяця усе одно потрібно приймати рішення. Київ - не Васильків, і навіть не Донецьк. Якщо міськрада після закінчення своїх повноважень буде продовжувати голосувати, будь-який юрист доведе незаконність підписів та рішень ", - каже він

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада призначила позачергові вибори мера Василькова й Алчевська

Небоженко зазначає, що депутатам необхідно прийняти рішення щодо призначення виборів у Києві протягом місяця.

"Під кінець цієї сесії буде прийнято рішення по міськраді та мері все одно". Небоженко вважає, що Партія регіонів не висуватиме голову КМДА Олександра Попова, а шукатиме іншого кандидата: "Молодого, життєрадісного якогось знайдуть. Арбузов підкаже. Це буде нова людина, яку не буде любити ядро Партії регіонів у Верховній Раді. Це буде на їхню думку "вискочка". Шкода киян, у яких буде дуже мало часу, щоб визначити хто найкращий".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція та влада не призначають вибори у Києві, бо не мають гідних кандидатів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути