Ексклюзиви
субота, 14 грудня 2013 22:53

Опозиція назвала поіменно організаторів кривавого розгону Євромайдану

Опозиція назвала поіменно організаторів кривавого розгону Євромайдану
Фото: newsradio.com.ua

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, керівники "Беркуту" в Криму, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Луганській областях та місті Київ, начальник управління громадської безпеки Києва Олег Мариненко та заступник начальника Управління громадської безпеки в Києві підполковник міліції Сергій Карандюк мають понести відповідальність за жорстоке побиття студентів на Євромайдані, яке сталося вночі 30 листопада.

Про це сьогодні на брифінгу заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

Як заявив Москаль, такі факти були встановлені паралельним розслідуванням, яке проводила опозиція.

"Якщо не буде прийнято міри щодо Захарченка з боку вищого політичного керівництва держави, на нього буде подано у кримінальний суд в Гаазі", - заявив Москаль.

При цьому він пояснив, що оскільки Україна не приєдналася до Міжнародного кримінального суду з прав людини, до суду подаватимуть люди з подвійним громадянством та громадяни інших країн, які є серед постраждалих.

Також Москаль повідомив, що "ще до початку розгону шифрограмою під грифом "таємно" було надано наказ всім областям окрім Закарпатської та Івано-Франківської направити "Беркут" у розпорядження МВС. Не КМДА, не РНБО, а саме МВС".

За його словами, ані голова КМДА Олександр Попов, ані заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович не керували "Беркутом", це безпосередньо робило керівництво МВС.

"Перед розгоном начальник управління громадської безпеки Мариненко проводить інструктаж по вказівці МВС і ставить завдання підрозділам "Беркуту" Криму, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей та міста Києва розігнати мітинг Євромайдану", - зазначив Москаль.

Також він заявив, що розгін був спланований, а "беркутівцям" видали не гумові кийки, а пластикові, які значно більш небезпечні та "заборонені усіма конвенціями у світі".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція назвала поіменно організаторів кривавого розгону Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

100

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути