неділя, 29 вересня 2013 17:45

"Опозиція може нарватися" – експерт не радить блокувати засідання Київради

"Опозиція може нарватися" – експерт не радить блокувати засідання Київради
Фото: kiyany.obozrevatel.com

Політолог, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко переконаний, що блокуючи засідання Київської міської ради, опозиція "може нарватися" на те, що суд визнає їхні дії незаконними. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Є рішення судів, які визнають Київраду, та її засідання легітимними, і відповідно, я думаю, що жоден суд не зможе це опротестувати попереднє рішення щодо легітимності Київради", - наголосив він. Водночас, за його словами, "опозиція може нарватися на те, що суди можуть визнати незаконними їхні акції". "Скажімо, більшість Київради може звернутися до суду, а він може визнати дії, як такими, що суперечать законодавству, - таку думку висловив політолог.

"Протистояння буде, але що конструктивного може запропонувати опозиція? Вони зайдуть в глухий кут, але про це треба думати опозиції, а не владі. М'яч на стороні опозиції". "Кияни на сьогоднішній день мають Київраду, а вона працює. Вона збиралась в серпні, і прийняла рішення. Кияни – така аморфна маса, що іноді і не помічає, чи працює Київрада, чи ні. Вони давно живуть, не сподіваючись на владу", - резюмував він.

Секретар Київради Галина Герега заявила, що блокування роботи Київської міської ради призведе до невиплати муніципальних надбавок працівникам бюджетної сфери, неможливості ліквідувати аварії на тепломережах і неприйняття бюджету столиці на 2014 рік.

Нагадаємо, секретар Київради Галина Герега скликала засідання Київради на 2 жовтня 2013 року. Партія УДАР подала позов до Окружного адміністративного суду Києва, аби через суд заборонити проведення "нелегітимного" засідання Київради. Народний депутат від фракції "Батьківщина" Леонід Ємець запевнив, що опозиція і надалі "боротиметься проти узурпації влади", та наголосив, що опозиція не виключає блокування засідання Київради 2 жовтня. 11 липня після того, як Герега відкрила ранкове засідання у залі почалась сутичка між депутатами Київради та нардепами. У результаті усі депутати підійшли до трибуни та заблокували її.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція може нарватися" – експерт не радить блокувати засідання Київради ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути