субота, 27 квітня 2013 20:15

Опозиція могла сама "здати" ТВі — експерт

Опозиція могла сама "здати" ТВі — експерт
Фото: golos.ua

У ситуації навколо ТВі є певна інтрига, яка пов'язує інтереси влади та опозиції.

Таке припущення у коментарі Gazeta.ua висловив політтехнолог Андрій Золотарьов.

"У цій ситуаці моя позиція така: обоє рябоє. Найбільше бонусів від цього зараз отримає влада. Бо, по-перше, з'являється можливість взяти ТВі під контроль. Як показує досвід, після подібних конфліктів канали дуже впевнено змінювали свою спрямованість", - впевнений експерт.

За словами Золотарьова, цей скандал найбільше вдарить по репутації журналістів, яким будуть дорікати непринциповістю.

"Дана ситуація не додасть балів ні Княжицькому, ні Шеремету — жодному з учасників. Бо всі бачать: коли доходить до таких речей, то джентельменська поведінка кудись зникає. По-третє, я дуже добре пам'ятаю Княжицького, коли він був трубадуром Кучми, і як він відмивав "касетний скандал". А зараз він став професійним опозиціонером. Я б сказав, що ця людина завжди кон'юнктурно налаштована. Тому, можливо, зваживши усі за і проти, він став на сторону Альтмана у конфлікті. Як колись став на сторону Кагаловського, який забрав ТВі у Гусинського. Тут картина маслом. Це не додає балів опозиційно налаштованим журналістам. Їм будуть дорікати через скандал, мовляв, "дивіться, ось ваша принциповість у особі Княжицького і Ко", - вважає він.

Відповідаючи на питання про те, чи мають опозиційні лідери якось відреагувати і визначити роль у скандалі Миколи Княжицького, експерт зауважив:

"Тут можуть діяти за принципом "це негідник, але це наш негідник". Принциповість же завжди клалася під кон'юнктуру. Думаю, що у цій ситуації є якась домовленість. З'явилися на ТВі депутати УДАРу і так само швидко кудись ділися. Є якась інтрига у цьому. Підсумок буде такий, що, можливо, опозиція втратить останній канал, який міг висвітлювати не дуже приємні для влади події. Я багато разів казав, що у нас немає справжньої опозиції, а є фейкова. Насправді вони їздять відпочивати у ті самі країни, що і влада, їдять те саме, що їсть влада. Вони набагато ближче до влади, ніж до народу, який на словах намагаються захищати", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція могла сама "здати" ТВі — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути