четвер, 18 серпня 2011 10:29

Опозиція має об'єднати свої дії і зруйнувати монополію ПР - Яценюк

Опозиція має об'єднати свої дії і зруйнувати монополію ПР - Яценюк

Одним із найголовніших завдань опозиційних сил є не допустити прийняття провладною партією нового виборчого закону, який унеможливить проведення демократичних виборів в Україні.

Про це заявив лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

"Завдання опозиції - не дати можливості Партії регіонів переписати виборчий закон під Партію регіонів. Тому що те, що сьогодні запропонував парламенту Кабінет міністрів, є ніщо інше, як переписування закону заради формування конституційної більшості під провладну партію", - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що влада діє як хунта і її треба зупинити. Це можна зробити, зруйнувавши монополію Партії регіонів, відновивши баланс влади, додав нардеп.

Результатом виборів 2012 року, на думку Яценюка, має стати об'єднання демократичних сил у новому парламенті, формування демократичної більшості.

"Ми повинні дійсно об'єднатися (в новому парламенті). Дві колони, можливо три, які йдуть зараз на вибори як опозиційні демократичні сили, повинні чітко дати відповідь на питання: що і як вони роблять у новому парламенті? Така робота повинна дати 226 голосів народних депутатів України, які не є васалами Партії регіонів, які не підконтрольні президенту Януковичу, а підконтрольні тільки народу України, який за них голосував", - наголосив лідер "Фронту змін"

Яценюк додав, що про координацію дій в парламенті опозиційні сили домовляються сьогодні в Комітеті опору диктатурі. Водночас він вважає недоцільним об'єднання опозиції в одну партію.

"Тому що дві опозиційні партії обов'язково завжди отримують більшу кількість мандатів в парламенті, ніж одна. Але опозиція зобов'язана не просто координувати зусилля, а спільно діяти заради захисту виборів та захисту інтересів українців. Опозиція повинна разом боротися із закриттям шкіл, лікарень, за підвищення зарплат і зменшення витрат на утримання президента і Кабінету міністрів, боротися з неконституційними рішеннями по скороченню соціальних пільг", - наголосив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має об'єднати свої дії і зруйнувати монополію ПР - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути